Oud nieuws opnieuw

Opnieuw twijfelen Amerikanen of hun president wel in hun land is geboren of niet. Een koppige groep Amerikanen gelooft nog steeds in samenzweringscomplotten dat Obama niet in de VS is geboren. Een nieuwe peiling, die werd gepubliceerd op de 49ste verjaardag van Obama (hij vierde afgelopen week zijn verjaardag in Chicago) laat zien dat er nog steeds Amerikanen twijfelen over de geboorteplaats van de president. Het is oud nieuws dat maar de kop op blijft steken.

Volgens een peiling van CNN/Opinion Research Corporation heeft meer dan een kwart van de Amerikanen twijfels over Obama’s Amerikaans burgerschap. Elf procent zegt zeker te weten dat Obama niet in de Verenigde Staten is geboren, terwijl 16 procent zegt dat Obama waarschijnlijk niet in de VS is geboren.

Tweeënveertig procent van de ondervraagden zegt dat ze absoluut niet twijfelen of Obama in de VS is geboren, terwijl 29 procent zegt dat hij “probably was.” “Not surprisingly, there are big partisan differences, although a majority of Republicans thinks Obama was definitely or probably born here”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. “Eighty-five percent of Democrats say that Obama was definitely or probably born in the U.S., compared to 68 percent of independents and 57 percent of Republicans. Twenty-seven percent of Republicans say he was probably not born here, and another 14 percent of Republicans say he was definitely not born in the U.S.”

Hawai heeft eerder een kopie van Obama’s geboortebewijs, officieel een “certificate of live birth”, vrijgegeven. En in 1961 stond in twee kranten op Hawai dat Obama was geboren. Het Witte Huis noemde de twijfels of Obama wel op Hawai is geboren en of hij legaal president is “fictional nonsense.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.