Kort Nieuws

In campagne modus

President Obama waarschuwde de Republikeinen afgelopen week dat hij weer in de campagne modus is geswitcht. Tijdens een bijeenkomst in Austin, Texas, zei Obama dat zijn regering het land probeert te regeren sinds januari 2009 en de Republikeinen niks anders hebben gedaan dan dwarsliggen. “There has been a fundamental lack of seriousness on the other side”, aldus Obama. “We’ve spent the last 20 months governing; they have spent the last 20 months politicking.” In een verwijzing naar de komende verkiezingen zei de president: “Well, we can politick for three months. They forgot I’m pretty good at politicking.”

Lesgeld

President Barack Obama tekende afgelopen week een wet van 26 miljoen dollar die er voor zorgt dat leraren en leraressen niet worden ontslagen. De Democraten zeggen dat dit nodig was omdat staten en lokale overheden aan het bezuinigen zijn. Het Huis van Afgevaardigden keurde de wet goed, nadat het was goed gekeurd door de Senaat. Het Huis nam de wet met 247 stemmen voor en 161 stemmen tegen aan en de wet zorgt er voor dat 160.000 leraren en leraressen hun baan behouden en creëert en behoudt ook banen in de politiesector, de zorg en onder brandweermannen, aldus de Democraten.

Verdeeld over homohuwelijk

Bijna de helft van de Amerikanen denkt dat de grondwet toestaat dat homo’s en lesbiennes kunnen trouwen, aldus een peiling van CNN/Opinion Research Corporation. Negenenveertig procent van de ondervraagden denkt dat homo’s en lesbiennes volgens de grondwet recht hebben om te trouwen en dat hun huwelijk wordt erkend door de wet en dus legaal is, terwijl 51 procent zegt dat deze rechten niet bestaan. Het verschil wordt veel groter als leeftijd in ogenschouw wordt genomen. Bijna 6 op 10 Amerikanen onder de 50 jaar zegt dat homohuwelijk is toegestaan, bij Amerikanen boven de 50 is dit slechts 38 procent. “This is one of the few instances when independents side with one party rather than falling in between the Dems and the GOP”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. “56 percent of Democrats and 57 percent of Independents think the Constitution conveys the right to marry to same-sex couples. Only a quarter of all Republicans agree.” Lees meer hier.

Ongeluk

Tijdens een vliegtuig ongeluk in Alaska afgelopen week, is de voormalige senator Ted Stevens omgekomen. Stevens was 40 jaar senator van Alaska en daarmee het langstzittende Republikeinse senator van de Senaat. Stevens verloor in 2008 zijn zetel na een corruptieschandaal over het aannemen van te grote geldbedragen. Hij zat al in de politiek toen Alaska nog geen staat was maar een Amerikaans territorium.

Bezoek

First Lady, Michelle Obama, maakte afgelopen week een onaangekondigd bezoek aan het ziekenhuis Walter Reed Medical Center als onderdeel van haar “regular private meetings and interaction with military families”, aldus het Witte Huis. Lees meer hier.

Belachelijk

De minister van nationale en binnenlandse veiligheid, Janet Napolitano, zei afgelopen week dat afgevaardigde Louie Gohmert van Texas “is so off the mark” met zijn uitspraak dat terroristen van plan zijn baby’s in de VS te laten opgroeien zo dat ze later aanslagen op Amerikanen kunnen plegen. Gohmert deed de uitspraak in het Huis toen hij opmerkte dat er grote gaten zitten in het beveiligen van de Amerikaanse grens. “They [terrorists] would have young women who became pregnant, would get them into the United States to have a baby-they wouldn’t even have to pay anything for the baby-and then they would return back where they could be raised and coddled as future terrorists”, aldus Gohmert. “And then one day, 20, 30 years down the road, they could be sent in to help destroy our way of life.” Napolitano liet tegenover CNN weten dat er geen bewijs is van zulke plannen. Nee, natuurlijk niet! Het idee is natuurlijk volkomen belachelijk, maar het laat wel zien hoe paranoïde sommige politici zijn.

Schaduwoorlog

Zonder het publiekelijk te erkennen heeft de Amerikaanse president Obama de strijd tegen terrorisme aanzienlijk uitgebreid. Dat stelt de Amerikaanse krant The New York Times. De VS voeren in een tiental landen een zogenaamde schaduwoorlog tegen Al-Qaeda en diens bondgenoten, aldus de krant. Volgens de krant zet Obama de strijd door die onder zijn voorganger George W. Bush begon. In deze oorlogen worden zowel de strijdkrachten als de inlichtingendiensten ingezet. Lees meer hier.

Oud medium nog steeds effectief

Met gebruik van nieuwe media, zoals Facebook en Twitter die tijdens de campagne 2008 zo effectief bleken, gaat Organizing for America (OFA) toch gebruik maken van een traditioneel medium: de telefoon. OFA, wat nu onderdeel is van de Democratic National Committee (DNC), gaat samenwerken met MaestroConference, een sociaal conferencing platform, dat 5200 conference calls heeft gemaakt sinds maart 2009. De zogenoemde conference calls zijn niet iets nieuws, maar OFA gebruikt nieuwe technologie om van de telefoon weer een belangrijk politiek instrument te maken. Lees meer hier.

Obama zwemt in Golf van Mexico

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Huis van Afgevaardigden, Michelle Obama/First Lady, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.