Toch niet favoriet?

Ze is zo vaak in het nieuws dat dit weblog er wel een aparte pagina aan kan wijden, maar dat zou iets te veel eer zijn. Over wie het gaat? Sarah Palin natuurlijk. Palin was aanwezig op de verschillende Tea Party bijeenkomsten door heel de VS en wordt gezien als de lieveling van de Tea Party beweging. De Tea Party activisten zien haar het liefste in het Witte Huis, of toch niet. Een peiling van CNN geeft aan dat Palin niet de favoriet van de Tea Party beweging is. Volgens een peiling van CNN/Opinion Research Corporation is niet Palin, maar Mitt Romney de nummer 1 bij Tea Party aanhangers met 22 procent. Newt Gingrich, voormalig voorzitter van het Huis, is tweede met 19 procent en Palin eindigt als derde met 17 procent. Het ligt dus wel dicht bij elkaar, zeker als de foutmarge in acht wordt genomen. De foutmarge is maar liefst 7 procent en dat betekent dus dat alle drie de kandidaten evenveel kans hebben of dus alle drie aan kop liggen.

Het feit dat Palin, die zich in tegenstelling tot Romney en Gingrich, graag met de Tea Party beweging associeert en zich opwerpt als een soort hoeder van de Tea Party aanhangers, niet ruim aan kop gaat is wellicht vreemd. Maar volgens de Republikeinse consultant Leslie Sanchez komt dat doordat de Tea Party aanhangers en de beweging nogal divers is. “Sarah Palin amplifies the concern among many Tea Party voters in the sense of runaway federal government, out of control unchecked spending, and a growing federal deficit”, aldus Sanchez. “But with that said, the story that’s rarely told is how diverse the Tea Party is.” Volgens de peiling van CNN zegt 52 procent van de Republikeinen dat ze actief lid zijn van de Tea Party beweging, terwijl dat onder independents 27 procent is en onder Democraten maar 8 procent. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin, Tea Party en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.