Wie o wie

Over minder dan 3 maanden begint de onofficiële race voor de Republikeinen om een poging te doen om in het Witte Huis te komen. Een nieuwe peiling, (ach ja waarom ook geen peiling houden, stem ook op de peilingen op dit weblog) laat zien dat er geen koploper is voor de presidentiële nominatie in 2012. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat de eventuele kandidaat van de GOP van president Obama zou winnen als de verkiezingen nu werden gehouden.

Volgens de peiling (de ondervraagden kregen een lijst met 9 potentiële Republikeinen voorgelegd) steunt 21 procent van de Republikeinen voormalig gouverneur van Massachusetts en presidentskandidaat in 2008, Mitt Romney en 18 procent steunt voormalig vice-presidentskanidaat Sarah Palin. De voorsprong van Romney zit in de 3 procent van de foutmarge. De peiling laat ook zien dat de voormalige voorzitter van het Huis, Newt Gingrich de derde plaats in neemt met 15 procent. Hij ligt 1 procent voor op de voormalige dominee en kandidaat in 2008, Mike Huckabee. Afgevaardigde Ron Paul van Texas krijgt 10 procent van de stemmen. De gouverneur van Mississippi, Haley Barbour, gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, en afgevaardigde van Indiana Mike Pence krijgen alle drie 3 procent en voormalig senator van Pennsylvania Rick Santorum krijgt 2 procent.

“More than half of all Republicans we questioned consider themselves Tea Party supporters or active members of the Tea Party movement”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. “Romney tops the list among Tea Party Republicans; Gingrich is next on that list and Palin is in third.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mike Pence, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Sarah Palin en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.