Controversiele moskee

De voorgenomen bouw van een moskee vlak bij Ground Zero, de plaats waar eens het World Trade Center stond, kan op weinig steun rekenen. Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat bijna 70 procent tegen de bouw van de moskee is en slechts 29 procent is voor. Vierenvijftig procent van de Democraten is tegen de bouw en 82 procent van de Republikeinen is tegen. Ook 70 procent van de mensen die tot onafhankelijke kiezers worden gerekend zijn tegen de bouw. “Support for the controversial project is slightly higher among younger Americans than older Americans, but even among those under the age of 50, six in ten oppose the plan”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland.

President Obama heeft ook zijn steun uitgesproken voor de bouw van de moskee en een islamitisch centrum. “Muslims have the same right to practice their religion as anyone else in this country”, aldus Obama. “That includes the right to build a place of worship and a community center on private property in lower Manhattan, in accordance with local laws and ordinances”, aldus de president tijdens een diner ter ere van de islamitische vastenmaand, de Ramadan.

De moskee komt overigens niet vlak bij Ground Zero, maar twee blokken er vandaan, oftewel drie straten en iedereen die wel eens in New York is geweest weet dat dit een behoorlijke afstand is. De bouw gaat overigens gewoon door, de stad en de burgemeester hebben met het plan ingestemd. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.