Kort Nieuws

Bevriezen

President Obama riep afgelopen week op om alle lonen van overheidsambtenaren voor twee jaar te bevriezen. Het bevriezen moet door het Congres worden goedgekeurd en zorgt er voor dat er in 10 jaar tijd 60 miljard dollar wordt bespaard en zorgt voor kleine verlaging van het gigantische begrotingstekort. Het begrotingstekort voor de komende 10 jaar wordt geschat 9 triljoen dollar. Maar het is een belangrijke stap om de belastingbetaler tegemoet te komen op een moment dat het Congres moeilijke beslissingen over het begrotingstekort moet nemen. “It’s a real money issue and a psychological first step”, aldus Maya MacGuineas, de financieel directeur van de New America Foundation.

Afgewezen

Het Amerikaanse Hooggerechtshof heeft opnieuw een verzoek om te onderzoeken of president Obama wel Amerikaansstaatsburger is en dus wettelijk president is, is verworpen. De zogenoemde ‘birther’ beweging heeft weinig legale politieke aanhang en betekenis, maar spant wel steeds rechtszaken aan. De rechters weigerde een verzoek van Charles Kerchner Jr., een man uit Pennsylvania die via rechtszaken probeert er voor te zorgen Obama documenten laat zien over zijn geboorte en zijn staatsburgerschap. Deze documenten zijn al verschillende malen getoond en via de media verspreid. Het geboortebewijs van Obama op Hawaï is al lang openbaar.

Nederlandse Daily Show

Comedy Central zal volgend jaar een Nederlandse editie van het Amerikaanse satirische nieuwsprogramma The Daily Show gaan uitzenden, aldus Villamedia. Comedy Central melde dit via Twitter. De formule, in Amerika erg succesvol met komiek Jon Stewart, wordt in Nederland vanaf februari door cabaretier Jan Jaap van der Wal op de buis gebracht, aldus Villamedia. Een poging door omroep BNN om een satirisch nieuwsprogramma a la The Daily Show te lanceren, sneuvelde al snel. Op dit weblog staan regelmatig fragmenten uit The Daily Show.

Bush pleegt plagiaat

Volgens een Pakistaanse journalist heeft de voormalige Amerikaanse president George W. Bush voor zijn boek “Decision Points” plagiaat gepleegd, zo meldt Villamedia. Volgens Ahmed Rashid zijn delen uit de onlangs gepubliceerde memoires van Bush afkomstig uit zijn werk. Ook zou er werk van andere auteurs gebruikt zijn in het boek “Decision Points”, aldus Villamedia.

Veilig eten

De Senaat nam afgelopen week een wet voor voedselveiligheid aan, die er voor zorgt dat de Food and Drug Administration (de Nederlandse variant van de Voedsel en Warenautoriteit) meer macht en bevoegdheden krijgt, Het heeft meer dan een jaar geduurd voor dat het Huis van Afgevaardigden de wet aan nam. De wet, die er voor zorgt dat voedsel in de VS veiliger wordt, werd aangenomen met 73 stemmen voor en 25 tegen. Lees meer hier.

Murray voorzitter DSCC

Senator Patty Murray van Washington, die tijdens de tussentijdse verkiezingen werd herkozen wordt de nieuwe voorzitter van de Democratic Senatorial Campaign Committee (DSCC), aldus een bron tegenover CNN. “She was pushed”, aldus de bron. “It certainly wasn’t something she had any plan for election day.” Er zijn in 2012 33 zetels in de Senaat verkiesbaar, waarvan er 23 in Democratische handen zijn en 2 onafhankelijke zetels. Deze senatoren stemmen meestal met de Democraten mee. Lees meer hier.

Peiling: Belastingverlaging voor de rijken?

Afgelopen week begonnen de Democraten en de Republikeinen te vergaderen of de zogenoemde Bush belastingverlagingen moeten worden gehandhaafd. Een peiling laat zien dat de Amerikanen verdeeld zijn over de vraag of de rijkste Amerikanen ook onder die belastingverlaging moet blijven vallen. Vier van 10 van de ondervraagden in een peiling van USA Today/Gallup laat zien dat men wil dat de verlagingen voor alle Amerikanen moet gelden, terwijl 44 procent zegt dat ze voor het voortzetten van de belastingverlagingen zijn, maar dat er wel een limiet moet zijn hoeveel procent van het inkomen van de rijkste Amerikanen valt onder de lagere belastingen. Dertien procent zegt dat de Bush belastingverlagingen aan het eind van het jaar afgeschaft moeten worden. Lees meer hier.

Niet meer boren

Een medewerker van de regering Obama bevestigd dart president Obama niet toestaat dat er de komende 7 jaar opnieuw naar olie geboord wordt in het oostelijk deel van de Golf van Mexico. Dit is het gevolg van de olieramp van BP eerder dit jaar.

Obama in Afghanistan

President Barack Obama maakte afgelopen week een verrassingsbezoek aan de Amerikaanse troepen in Afghanistan om de troepen persoonlijk fijne feestdagen te wensen.

 

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Afghanistan, Belastingen, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.