Samenwerken

Een dag voor dat president Obama een ontmoeting had met leiders van het Congres van beide partijen laat een nieuwe peiling zien dat de meeste Amerikanen willen dat de Republikeinen en Democraten met elkaar gaan samenwerken.

Een peiling van McClatchy-Marist laat ook zien dat de meeste Amerikanen niet denken dat een compromis of samen werken mogelijk is. Volgens de peiling denkt 72 procent van de geregistreerde kiezers dat de Republikeinen in het Congres met de Democraten en de president moeten samen werken om zaken gedaan te krijgen. Eén op de vier zegt dat de Republikeinen bij hun standpunten moeten blijven zelfs als daarom zaken niet gebeuren.

De peiling laat zien dat er verdeling is over het onderwerp. Vierennegentig procent van de Democraten zegt dat de GOP samen met Obama en de Democraten moet samen werken, terwijl 7 op de 10 van de onafhankelijke kiezers het daarmee eens is. Maar de Republikeinse kiezers zijn verdeeld. Negenenveertig procent zegt dat de beide partijen moeten proberen samen te werken en 47 procent zegt dat de leiders van de GOP bij hun standpunten moeten blijven ook kan dit leiden tot een politieke patstelling, een ‘gridlock.’ Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Senaat en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.