Openheid

Een nationale peiling van afgelopen week laat zien dat een meerderheid van de Amerikanen vindt dat homoseksuelen openlijk in het Amerikaanse leger mogen dienen. Een peiling van Pew kwam een dag voordat het Pentagon met een rapport kwam waar in stond dat het leger geen probleem heeft met het afschaffen van de “Don’t Ask, Don’t Tell” beleid, destijds door president Bill Clinton in gevoerd.

Volgens de peiling vindt 58 procent dat homoseksuelen openlijk in het leger kunnen dienen, terwijl 27 procent vindt dat dit niet kan. De peiling van Pew laat een kleine verandering zien ten opzichte van 5 jaar geleden. Het verschil van 31 procent is veel groter dan de 7 procent verschil van een peiling van Pew in 1994 toen president Clinton de regeling in voerde.

Een peiling van CNN/Opinion Research Corporation laat zien dat meer dan 7 op de 10 Amerikanen zeggen dat homoseksuelen en lesbiennes openlijk in het leger moeten kunnen dienen, terwijl 23 procent tegen de afschaffing van DADT is. “The main difference between the CNN poll and the Pew poll is in the number of respondents who told pollsters that they didn’t have an opinion on this topic – 16 percent in the Pew poll compared to only five percent in the CNN survey”, aldus directeur peilingen van CNN, Keating Holland. “The two polls report virtually the same number who say they oppose gays serving openly in the military, which suggests that there are some people who favor that change in policy but for some reason were reluctant to admit that to the Pew interviewers. That happens occasionally on topics where moral issues and equal-treatment issues intersect”, aldus Holland. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.