State of the Union: Reactie GOP en Tea Party

Het is gebruikelijk dat de andere partij altijd reageert op de State of the Union van de president. Dit jaar reageerde de Republikein Paul Ryan namens de GOP op de toespraak van Obama. Maar er was nog wat anders dat andere jaren nog niet voor kwam. De Tea Party beweging gaf als tweede partij een reactie op de State of the Union van Obama. Michele Bachmann, afgevaardigde van Minnesota en voorzitter van de Tea Party Caucus in het Congres, gaf naast de Republikeinen haar reactie.

Afgevaardigde Paul Ryan van Wisconsin had het namens de GOP over het terug draaien van Obama’s gezondheidswet en riep dat de overheid verkleind moet worden. Hij sprak ook over het gigantische begrotingstekort en de overheidsuitgaven. De overheid moet zich veel minder bemoeien met de bevolking en minder geld uitgeven. Obama kwam in zijn toespraak de GOP tegemoet. Obama zei dat de overheid efficiënter kan en moet werken en de uitgaven worden voor 5 jaar bevroren. Ook wordt het begrotingstekort terug gedrongen. Maar de GOP wil op deze onderwerpen verder gaan dan Obama en heeft andere ideeën hoe dit moet.

Bachmann, die zei dat haar reactie los stond van die van de GOP en geen aanval of vervanging was, had het over de gebruikelijke onderwerpen. Ze had over dezelfde onderwerpen als Ryan maar dan feller. Ze liet een grafiek zien waar ze op aangaf hoe de werkloosheid was opgelopen onder president Obama. Ze had het over de grote overheidsuitgaven en het begrotingstekort. Het stimuleringsplan had veel geld gekost en weinig op geleverd. De gezondheidswet, door de Tea Party beweging ‘Obamacare’ genoemd, moet worden terug gedraaid. “Cut spending” en “lower taxes” was waar Bachmann het voornamelijk over had. De vrijheid van de Amerikaanse samenleving stond op het spel. Het was een felle en korte toespraak, maar echt iets nieuws hebben we niet gehoord. De regering Obama moet ophouden met geld uit te geven en de belastingen moeten omlaag is de boodschap van de Tea Party beweging.

De Republikeinen waren niet echt blij met de reactie van de Tea Party beweging, bij monde van Michele Bachmann. Hierbij blijkt uit dat de Tea Party beweging geen onderdeel van de GOP is of een uithangbord, maar zijn eigen mening laat horen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Huis van Afgevaardigden, Michele Bachmann, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, State of the Union, Tea Party en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.