State of the Union: Focus op banen, uitgaven en samenwerking

President Obama sprak in zijn State of the Union voor Congres over het belangrijkste onderwerp: de economie. De president sprak uitvoerig over het creëren van banen. Maar om de economie op gang te krijgen moeten Democraten en Republikeinen samenwerken, zo gaf Obama aan.

Daarnaast besteedde Obama aandacht aan het gigantische begrotingstekort en de overheidsuitgaven. Van tevoren was al bekend dat Obama de hand zou reiken aan de GOP. Obama benadrukte dat beide partijen moeten samenwerken om de Verenigde Staten weer concurrerend te maken om niet achter op te raken bij economisch opkomende landen, zoals China en Brazilië en we moeten Amerika klaar maken voor de 21ste eeuw door te investeren in nieuwe technologieën en schone energie, aldus Obama.

Obama gaf aan dat de overheidsuitgaven kunnen worden terug gedrongen door de overheid efficiënter te laten werken. Een efficiëntere overheid scheelt veel geld. Daarna gaf de president in zijn toespraak aan de overheidsuitgaven, die alleen maar oplopen, voor 5 jaar te bevriezen. Het gigantische begrotingstekort moet ook drastisch worden terug gedrongen.

De president somde ook de behaalde resultaten op waarbij hij opvallend alleen veel applaus kreeg van de Democraten. Obama noemde de wet om de gezondheidszorg drastisch te hervormen en die de Republikeinen willen terug draaien. Obama noemde het terug trekken van de Amerikaanse troepen uit Irak en het afschaffen van “Don’t Ask, Don’t Tell” en dat de VS terroristen hard zullen aanpakken.

Hieronder staan de onderwerpen waar Obama het in zijn State of the Union over sprak. 

Gezondheidszorg

President Obama gaf aan dat hij wil luisteren na aanpassingen op de gezondheidswet die hij ondertekende. Het was het eerste teken in zijn State of the Union dat hij wil samenwerken met de Republikeinen om tot beleid te komen. “Let me be the first to say that anything can be improved”, aldus Obama in zijn State of the Union. “We can start right now by revising bookkeeping regulations in the law that have placed an unnecessary burden on small businesses. What I’m not willing to do is go back to the days when insurance companies could deny someone coverage because of a pre-existing condition”, aldus Obama.

Economie

President Obama stelde een bevriezing van de overheidsgaven van 5 jaar voor in zijn toespraak. “This will reduce the deficit by more than $400 billion over the next decade”, aldus Obama.  “This freeze will require painful cuts and I’m willing to eliminate whatever we can honestly afford to do without. But let’s make sure we’re not doing in on the backs of our most vulnerable citizens”, aldus de president.

Energie

Obama wil in 2035 dat 80 procent van de electricitiet in de VS komt van schone energiebronnen. “I challenge you to join me in setting a new goal”, aldus Obama. “Some folks want wind and solar. Others want nuclear, clean coal, and natural gas. To meet this goal, we will need them all – and I urge Democrats and Republicans to work together to make it happen.”

Immigratie

“Congress should take on, once and for all, the issue of illegal immigration”, aldus president Obama in zijn State of the Union. “I know that debate will be difficult and take time. But tonight, let’s agree to make that effort. And let’s stop expelling talented, responsible young people who can staff our research labs, start new businesses and further enrich this nation”, aldus Obama.

Belastingen

President Obama riep Republikeinen en Democraten in het Congres op om samen te werken om de belastingen te hervormen en “to simplify the system.” Obama zei: “Get rid of the loopholes. Level the playing field. And use the savings to lower the corporate tax rate for the first time in 25 years – without adding to our deficit.”

Onderwijs

“Yet, as many as a quarter of our students aren’t even finishing high school” riep president Obama op tot het verbeteren en een nieuwe aanpak van het Amerikaanse onderwijs. “In fact, to every young person listening tonight who’s contemplating their career choice, if you want to make a difference in the life of our nation, if you want to make a difference in the life of a child, become a teacher. Your nation needs you”, aldus Obama in zijn State of the Union.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Begroting, Belastingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Don't Ask Don't Tell, Energie, Huis van Afgevaardigden, Immigratie, Nieuws/Amerika/VS, Onderwijs, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, State of the Union en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.