Pawlenty kan winnen

Ondanks zijn sociaal conservatieve standpunten denkt voormalig gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, dat hij het Witte Huis kan winnen in 2012. “Yes of course”, aldus Pawlenty toen hij gevraagd werd of hij kan winnen. “If you’re not willing to stand by your values, what’s the point in doing it anyhow?” Tja, Pawlenty kan moeilijk iets anders zeggen. Als hij zegt dat hij geen kans heeft, heeft het geen zin om überhaupt te spreken of hij mee te doet aan de race.

Pawlenty was in Sioux City, Iowa, om een aantal colleges te geven, gesponsord door de Family Leader, een sociaal conservatieve groep, over zijn morale waarden. Met zijn vrouw, Mary, naast hem zei Pawlenty dat hij gelooft dat het huwelijk is “between a man and woman” dat hij pro-life (tegen abortus) is. “(It is) hard to have family life unless you respect life”, aldus Pawlenty. “It says in our founding documents and in the Bible that we are to respect life, not destroy life.”

In zijn toespraak sprak Pawlenty bijna over alle grote onderwerpen die in Amerika spelen, zoals banen, onderwijs, gezondheidszorg, het begrotingstekort en de hoe belangrijk individuele verantwoordelijkheid is. “We need a system that says parents can be in charge”, aldus de voormalige gouverneur over het onderwijs. Hij sprak over de “misguided” wet over de gezondheidszorg en hij zei: “We have to put individuals and families in the driver’s seat. Can’t be pro-jobs and anti-business, that’s like being pro-egg and anti-chicken”, aldus Pawlenty.

Toen hij over zijn geloof sprak zei Pawlenty dat zijn woorden niet van een “politician passing through town” zijn, omdat Amerika “was founded under God.” “First and foremost we don’t want to be a country that turns away from God, we want to be a country that turns toward God”, aldus Pawlenty.

Pawlenty wordt de afgelopen weken veel gezien in de eerste caucus en voorverkiezing staten, terwijl hij zegt dat hij in de komende maanden een beslissing neemt of hij mee doet aan de presidentiële nominatie race voor de GOP.

Pawlenty was in Iowa om zijn boek, “Courage to Stand”, te promoten toen hij sprak over zijn geloof en de invloed die dat heeft op zijn publieke leven.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Iowa, Nieuws/Amerika/VS, Onderwijs, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Tim Pawlenty en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.