Nixon en Fox News

De claim is over al bij Fox News Channel aanwezig. Fox News claimt: “We’re “fair and balanced.” Maar veel analisten zien dat als een manier om te zeggen dat Fox een conservatieve tegenhanger en gefrustreerd is voor wat velen zien als de liberaal georiënteerde mainstream news media. Maar was er een plan voor wat Fox News Channel zou worden in de begin dagen van de regering Nixon?

Een fascinerend document uit begin jaren ’70 dat in handen is van CNN en afkomstig is uit de Nixon Presidential Library is getiteld: “A Plan for Putting the GOP on TV News.” In de memo staat dat het een idee is om “the censorship, the priorities and the prejudices of network news selectors and disseminators” te voorkomen. Het doel: “To provide pro-Administration, videotape, hard news actualities to the major cities of the United States.”

In het document staat hoe dit kan worden bereikt. Een productie team zou elke morgen in Washington Republikeinen interviewen en ze zouden een programma in elkaar zetten in een speciale vrachtwagen die dan halverwege de dag van Capitol Hill naar Washington National Airport zou rijden en dan via het vliegtuig naar lokale TV-stations in heel de VS worden gevlogen waar het dan om 6 uur, 10 uur of 11 uur ’s avonds kon worden uitgezonden.

Het is niet duidelijk wie de memo heeft geschreven. De Nixon Library zei tegen CNN dat het in de dossiers zit van de later veroordeelde secretaris-generaal van Nixon, H.R. ‘Bob’ Haldeman. In de memo staat: “Bob, if you decide to go ahead we would, as a production company, like to bid on packaging the entire project.”

The website Gawker.com, die als eerste de memo opmerkte, zegt dat handgeschreven teksten in de memo zijn van Roger Ailes. Ailes was toen een media consultant voor president Nixon en richtte vervolgens Fox News Channel op in 1996. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Richard Nixon en getagged met . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.