Thee drinkers bespreken plannen en frustraties

Afgelopen week kwamen conservatieve activisten bij elkaar in Washington om te praten over hun verkiezingsplannen in 2012 en om tegelijkertijd hun frustraties te uiten.

Ongeveer 40 leiders van verschillende groeperingen en bewegingen, zoals de Tea Party beweging, spraken met journalisten in het hoofdkantoor van FreedomWorks, een grote conservatieve groep die de Tea Party beweging steunt. De bijeenkomst vond plaats na een “boot-camp” weekend, waar medewerkers van FreedomWorks de activisten trainde op het gebied van beleid, sociale media, en het campagne voeren als voorbereiding op de presidentiële campagnes en de campagne voor de verkiezingen voor het Congres, die ook in 2012 plaats vinden.

De activisten zijn gefocust om de Democraten te verslaan en vooral president Obama. Maar ze willen ook Republikeinen verslaan die na hun idee niet conservatief genoeg zijn.

Een voorbeeld hier van is de campagne die ze gelanceerd hebben tegen de Republikeinse senator van Utah, Orrin Hatch, die zich opnieuw verkiesbaar stelt en niet door heeft dat hij met pensioen moet gaan en zich alleen de woede van de Tea Party aanhangers nog groter maakt.

De activisten uitte ook hun frustratie over het politieke landschap. En veel Tea Party aanhangers zijn bezorgd om dat ze vinden dat alle Republikeinse presidentiële kandidaten zwak zijn en niet conservatief genoeg. David Kirkham, een pionier van de Tea Party in Utah, zegt dat er op het moment geen kandidaat is die idealen van de Tea Party verdedigt. “It’s a very weak field”, aldus Kirkham, iets waar de directeur van FreedomWorks, Matt Kibbe, het mee eens is en ook uit peilingen onder Republikeinse kiezers blijkt dit.

Kirkham: “Someone else needs to jump into the race right now, someone who is dedicated to freedom and prosperity. There is no current candidate out there who is really impressive.” Maar dit gevoel wordt niet door alle activisten gedeeld. Tijdens een onofficiële peiling tijdens de persconferentie was er veel steun voor afgevaardigde Michele Bachmann, de gouverneur van Texas, Rick Perry en afgevaardigde van Texas, Ron Paul. Mitt Romney, die in veel peilingen aan kop gaat, kreeg vrijwel geen steun van de Tea Party aanhangers.

Een andere frustratie bij de activisten is het verbeteren van de registratie van kiezers. Ann Sullivan uit North Carolina, noemde de kiezersregistratie “a travesty.” “We have soldiers willing to fight in Iraq and Afghanistan, and yet some people cannot take the time to vote and register to vote”, aldus Sullivan. “There’s no excuse for not voting. And yet we’re a growing party with more people banding together behind our ideas, but we need voters to actually register and show their support at the polls.”

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Democraten/Democratische partij/DNC, Michele Bachmann, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Ron Paul, Tea Party en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.