Peiling Iowa

Mitt Romney en Michele Bachmann gaan aan kop in een nieuwe peiling in de staat die de eerste caucus houdt, Iowa.

De krant The Des Moines Register Iowa peiling laat zien dat de voormalige gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney, boven aan staat met 23 procent en gevolgd wordt door afgevaardigde van Minnesota, Michelle Bachmann, die haar campagne afgelopen week officieel lanceerde, met 22 procent.

De voormalige directeur van Godfather’s Pizza, Herman Cain, krijgt in de peiling 10 procent, gevolgd door voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Newt Gingrich en afgevaardigde van Texas, Ron Paul beiden met 7 procent.

De voormalige gouverneur van Minnesota, Tim Pawlenty, die meer dan 20 keer een bezoek heeft gebracht aan Iowa en als eerste een TV-spotje heeft in de Hawkeye State, krijgt slechts 6 procent. De voormalige senator van Pennsylvania, Rick Santorum krijgt 4 procent van de stemmen en de voormalige gouverneur van Utah en ambassadeur, Jon Huntsman, krijgt slechts 2 procent.

The Iowa caucus staat gepland voor 6 februari 2012 en is belangrijke graadmeter voor een eventuele kans op de nominatie. Hoewel de kiezers in Iowa zich vooral concentreren op sociaal conservatieve onderwerpen, focussen sommige kandidaten, zoals Romney en Huntsman zich op andere voorverkiezingstaten, zoals New Hampshire, South Carolina en Nevada.

Maar voor een kandidaat die het moet hebben van sociaal conservatieve onderwerpen, is de peiling goed nieuws. Het campagneteam van Michele Bachmann liet dan ook weten “thrilled” te zijn met de resultaten uit de peiling. “We don’t take this for granted. This reflects what we had been hearing on the ground”, aldus Bachmann. “So this will be the beginning of a marathon. It’s not a sprint and so we’re looking forward to go and to greet more people and to win in Iowa.”

De peiling werd gehouden onder 400 Republikeinen die waarschijnlijk mee doen aan de caucus en de foutmarge van de peiling is ongeveer 4,9 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Herman Cain, Iowa, Jon Huntsman, Michele Bachmann, Mitt Romney, New Hampshire, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, Sarah Palin, South Carolina, Tim Pawlenty en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.