Geschiedenis les

De Amerikaanse jeugd weet erg weinig van de eigen geschiedenis. Uit een peiling blijkt dat een kleine meerderheid van de Amerikanen weet in welk jaar de Verenigde Staten de onafhankelijkheid uit riepen. Maar deze meerderheid bestaat voor het grootste deel uit een oudere generatie, aldus een peiling van Marist.

De Marist peiling werd gehouden na aanleiding van Independence Day, 4 juli, de dag dat Amerika zijn onafhankelijkheid viert. De peiling laat zien dat 58 procent van de ondervraagden weet dat Amerika in 1776 de onafhankelijkheid uit riep. Zesentwintig procent wist het niet precies en 16 procent noemde een ander jaartal.

Jonge Amerikanen, de groep onder de 30 jaar, gaven vaker een fout antwoord op de vraag wanneer Amerika onafhankelijk werd. Slechts 31 procent noemde 1776 als jaar. Bij de Amerikanen in de leeftijdscategorie tussen de 45 en 59 jaar noemde 75 procent 1776 als jaartal van de onafhankelijkheid.

Eén op de 4 Amerikanen (25 procent) wist niet van welk land de VS zich in 1776 afscheidde. Maar 76 procent zei dat het Groot-Brittannië was. Negentien procent wist het niet zeker en 5 procent noemde een ander land.

De peiling werd gehouden onder 1003 volwassenen Amerikanen en de foutmarge is ongeveer 3 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Independence Day/Fourth of July, Nieuws/Amerika/VS, Onderwijs, Peilingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.