Kort Nieuws

Twitterjournalisten

Twitter zorgt voor problemen in de ‘pool’ van journalisten die de Amerikaanse president volgen, zo meldt Villamedia. Steeds vaker worden nieuwtjes via Twitter naar buiten gebracht voordat de bij de pool aangesloten journalisten het nieuws horen. En dat is tegen de afspraken.

Eerste steun voor Obama

President Obama heeft de eerste grote steunbetuiging voor zijn herverkiezing binnen. De grootste lerarenvakbond steunt Obama tijdens zijn herverkiezingscampagne. De National Education Association, die 3,2 miljoenen docenten en medewerkers vertegenwoordigt, keurde de aanbeveling van het politieke comité om Obama te steunen goed tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Chicago.

Sluiting Minnesota

De staat Minnesota zit sinds vorige week met een zogenoemde shutdown, nadat de politici het niet over bezuinigingen eens konden worden. De shutdown houdt in dat publieke en overheidsgebouwen, zoals het postkantoor dicht zijn. Ook werkt de brandweer niet en zijn nationale parken gesloten. De Democratische gouverneur van Minnesota, Mark Dayton, zei dat hij en het congres “are out of good options” zijn om de shutdown tot een einde te brengen, maar zei dat hij “committed” blijft. Dayton en de leiders van het congres, dat in handen is van de Republikeinen, senator Amy Koch en afgevaardigde Kurt Zellers, kwamen afgelopen week wel bij elkaar maar kwamen niet met een oplossing.

Trailer Palin film

De documentaire/film “The Undefeated” over Sarah Palin gaat komende week in heel de VS in première. De producenten van de film lanceerde afgelopen week een trailer van de film. De trailer laat filmpjes en foto’s zien van Palin als kind en als moeder en zitten stukken van haar boek “Going Rogue” in en interviews met voormalige medewerkers en supporters. “Like a marine, she runs toward the danger”, zo zegt de trailer. “The oil execs approached her and said you don’t know who you’re messing with. It wasn’t something that Daddy gave her; it wasn’t something the machine prepared the way for.” Lees meer hier en bekijk de trailer.

Overleden

De voormalige First Lady en weduwe van president Ford, Betty Ford is op 93-jarige leeftijd overleden, aldus de directeur van de Gerald R. Ford Presidential Library and Museum. Betty Ford was First Lady van 1974 tot 1976 en was de medeoprichtster van een verslavingskliniek in Californië.

Santorum heeft vertrouwen

De Republikeinse presidentiële kandidaat Rick Santorum staat in de laag in de peilingen, maar heeft er alle vertrouwen in dat dit goed komt. Santorum zei dat hij gewoon in de caucus in Iowa mee doet in februari volgend jaar en dat hij genoeg geld heeft om mee te doen aan de Ames straw poll, een belangrijke peiling voor Republikeinse kandidaten. “I’m running a different campaign…I always say the little engine that could campaign”, aldus Santorum in het programma “State of the Union” van CNN. “I’m running a conservative campaign, very low budget”, aldus de voormalige senator van Pennsylvania. “We think the strategy we have is a good one”, aldus Santorum tegenover CNN. “We’re on a path to February.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Nieuws/Amerika/VS, Onderwijs, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Sarah Palin en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.