Hogere belastingen vs. vermindering uitgaven

President Obama zei afgelopen week dat de onderhandelingen over de staatsschuld “will be held every single day until we get this resolved.”

Tijdens een persconferentie zei Obama dat hij de “good faith efforts” van de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, over de staatsschuld op prijs stelt. “Now is the time to deal with these issues. If not now, when?”, aldus de president.

De fractievoorzitter van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell, zei tussen de onderhandelingen door dat de Republikeinen zullen voorstellen dat het schuldenplafond slechts een klein beetje verhoogd wordt en dat dit puur gebaseerd is op bezuinigingen, oftewel het minder uitgeven van geld. “As long as this president is in the Oval Office a real solution (to the country’s fiscal problems) is unattainable”, aldus McConnell. “Barack Obama will do almost anything to protect the size and the scope of Washington D.C.’s burgeoning bureaucracy.”

“Republicans will choose a path that actually reflects the will of the people which is to do the responsible thing and ensure that the government does not default on its obligations”, aldus McConnell.

Belastingen zijn het meest controversiële onderwerp geworden in de onderhandelingen over de staatsschuld. De Republikeinen zeggen dat president Obama een “job killing” belastingverhoging “now” wil doorvoeren. Obama zegt dat dit niet het geval is. Hij zegt de belastingverhoging niet gericht is om de economie schade te berokkenen en dat de verhoging pas in2013 in gaat.

President Obama zei afgelopen week ook dat hij niet kan garanderen dat Social Security en andere uitkeringen van de overheid op tijd worden uitbetaald als het schuldenplafond niet verhoogd wordt voor 2 augustus.

De hele week gingen de onderhandelingen met de leiders van beide partijen en president Obama door in het Witte Huis om tot een overeenkomst te komen over het schuldenplafond en de staatsschuld om een economische crisis en chaos te voorkomen.

Regeringsfunctionarissen waarschuwde afgelopen week ook dat als men het schuldenplafond van 14,3 triljoen dollar niet voor 2 augustus verhoogd, de rekeningen niet kunnen worden betaald. Als Washington zijn rekeningen niet meer kan betaald, zullen onder andere de rentes enorm stijgen en zal de waarde van de dollar dalen.

President Obama kondigde aan dat de deadline, om tot een brede overeenkomst te komen om het overheidstekort terug te dringen en een verhoging van het schuldenplafond, aan het einde van de week is, aldus de Republikeinse afgevaardigde Eric Cantor.

“[President Obama] said we also need to get in the mode here because we’re going to have to decide by Friday which way we’re going. And really, he said, we ought to all start to think about things we can do rather than things we can’t”, aldus Cantor tegenover journalisten na een nieuwe dag van onderhandelingen.

President Obama hield een persconferentie en gaf een update over de onderhandelingen om het schuldenplafond te verhogen. Obama zei dat hij een “a big deal “ wil.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Democraten/Democratische partij/DNC, Harry Reid, Huis van Afgevaardigden, John Boehner, Mitch McConnell, Nancy Pelosi, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Senaat, Staatsschuld en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.