Twitter campagne werkt averechts

Het is lastig om de schuldencrisis in 140 karakters of minder uit te leggen. Het herverkiezing Twitter account van president Obama verloor afgelopen week ongeveer 30.000 volgers nadat de campagne via het sociale media platform de druk op de Republikeinen opvoerde over de verhoging van het schuldenplafond.

Het account, @BarackObama, verstuurde tweets naar Republikeinse afgevaardigden in het Huis van Afgevaardigden.

“If you live in Wisconsin, ask @SenRonJohnson http://twitter.com/SenRonJohnson to support a bipartisan compromise to the debt crisis”, aldus een tweet. En zo werden er tweets gestuurd voor staten, zoals Alaska en Arkansas. President Obama riep de Amerikanen op om de Republikeinse afgevaardigden te bellen, te e-mailen en tweets te sturen om de impasse te doorbreken.

“Let your members of Congress know, make a phone call, send an e-mail, tweet, keep the pressure on Washington and we can get past this”, aldus Obama. Maar de Twitter campagne had een averechts effect.

Volgens de website Twitter Counter verloor het account duizenden volgers na het Twitter offensief. Witte Huis journalisten en critici van de president vroegen zich af of president Obama’s herverkiezingscampagne de 9 miljoen volgers aan het spammen was.

“Bam’s spam? President Barack Obama takes debt battle to Twitter, loses more than 33,000 followers”, aldus een tweet van het Twitter account @whitehousepresscorps.

Een medewerker van Obama’s herverkiezingscampagne zei dat “there’s a natural burn rate” elke keer als er een e-mail of een tweet wordt verstuurd. De Republikeinen twitterde vervolgens hun frustraties. “Dear #Obamatons you are ruining my interactions with thoughtful democrats with this spam. And U R hurting your President “, zo twitterde afgevaardigde Dennis Ross van Florida.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Huis van Afgevaardigden, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Staatsschuld, Wisconsin en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Twitter campagne werkt averechts

  1. Dean zegt:

    En hier meer over zijn sociale media strategie http://bit.ly/oaEvkO

  2. Hier nog meer duiding over de Twitter campagne van Obama http://bit.ly/pGwgUK

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.