Kort Nieuws

Gingrich conservatiever

De Republikeinse presidentiële kandidaat Newt Gingrich opende afgelopen week (opnieuw) de aanval op de andere Republikeinse kandidaten die “adopt radically different positions”, aldus Gingrich die zichzelf positioneert als een “conservative alternative” tegenover Mitt Romney in de race voor de GOP nominatie. Gingrich sprak in Charleston, South Carolina, tegenover radiostation WSC en zei dat zijn CV sterker en meer constant is dan dat van Romney. “There needs to be a solid conservative alternative to Mitt Romney, and I’m the one candidate that can bring together a national security conservative, and economic conservative, and social conservative, to make sure we have a conservative nominee”, aldus Gingrich. De voormalige voorzitter van het Huis van Afgevaardigden gaat momenteel in veel peilingen aan kop. Lees meer hier.

Euro crisis raakt Obama

De euro crisis zorgt niet alleen voor onrust in Europa, maar lijkt ook president Obama te raken en zorgt er voor dat zijn herverkiezing lastiger wordt. Niet het fanatieke campagne voeren in Iowa, New Hampshire en South Carolina, maar de schuldencrisis en euro crisis in landen als Griekenland, Italië en Spanje raken Obama. Lees meer hier.

Gingrich valt Romney aan

Voormalig voorzitter van het Huis, Newt Gingrich gaat door met zijn aanvallen op zijn voornaamste rivaal voor de Republikeinse presidentiële nominatie, voormalig gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney. Gingrich zei dat de Democratische beschuldigingen dat Romney een “flip-flopper” is legitiem zijn. “If you run to the left of Teddy Kennedy, it is trickier than trying to run to the right of Newt Gingrich”, aldus Gingrich in een interview met CNN. Gingrich refereerde aan de mislukte poging van Romney om in de Senaat te komen toen hij het opnam tegen de veteraan Ted Kennedy van Massachusetts. De opmerkingen van Gingrich kwamen op dezelfde dag een nieuwe agressieve mediacampagne van de DNC begint tegen Mitt Romney, met televisiespotjes waarin wordt gezegd dat Romney de afgelopen jaren steeds van standpunten is veranderd over immigratie, gezondheidszorg, banen en belastingen. Lees meer hier.

Werkloosheid verder omlaag

De werkloosheid in de VS daalde in de maand november opnieuw. En dat is goed nieuws voor president Obama. Het ministerie van Werkgelegenheid maakte bekend dat het werkloosheidpercentage ten opzichte van oktober daalde van 9 procent naar 8,6 procent in november. Het percentage is het laagste sinds maart 2009.

Gingrich aan kop in Iowa

Met nog minder dan een maand tot aan de caucus in Iowa (3 januari 2012) heeft Newt Gingrich zijn voorsprong in de staat vergroot. In een peiling van de Des Moines Register laat zien dat Ron Paul de tweede positie in neemt en Mitt Romney derde de plaats in neemt. De peiling laat zien dat 25 procent van de kiezers in Iowa Gingrich steunt. Achttien procent steunt Paul en 16 procent zegt op Romney te stemmen. Andere kandidaten, zoals Herman Cain die stopte en Michele Bachmann en Jon Huntsman staan laag in de peiling. Lees meer hier.

Nieuwe smaak

De Republikeinse presidentiële kandidaat en afgevaardigde van Texas, Ron Paul zei afgelopen week dat zijn campagne “rises above the temporary ebbs and flows of the Republican nominating process.” “We’ve had the flavors of the month up and down so far in this campaign”, aldus Paul in het programma “State of the Union” van CNN. Ondertussen is de campagne van Paul “plodding along on the issues that are really striking a chord with the people”, aldus Paul over zijn derde poging om de GOP nominatie te winnen. “I’d like to think of myself as the flavor of the decade”, aldus Paul. Lees meer hier.

Bachmann vertrouwt op Tea Party

Nu Herman Cain zijn campagne voor de Republikeinse presidentiële nominatie heeft gestaakt zei Michele Bachmann afgelopen week dat haar campagne een ‘boost’ heeft gekregen. “One thing we’ve seen a lot of is Herman Cain supporters have been calling our office and they’ve been coming over to our side”, aldus Bachmann in het programma “State of the Union” van CNN en voegde daar aan toe “part of that is because people see that I’m the tea party candidate in the race and they saw Herman Cain as an outsider and I think they see that my voice would be the one that would be most reflective of his.” De kans dat Bachmann daadwerkelijk de GOP nominatie wint is overigens klein. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Belastingen, Herman Cain, Iowa, Michele Bachmann, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ron Paul, South Carolina, Tea Party en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.