Met uitsterven bedreigd

Afgelopen week werd bekend dat de Latino’s van alle bevolkingsgroepen in de Verenigde Staten het hoogste geboortecijfer hebben. Over een aantal jaar zijn er meer Latino’s of Hispanics, zoals ze ook wel worden genoemd, in Amerika dan blanke Amerikanen. En dat is een probleem voor de Republikeinen.
 
De traditionele (conservatieve) Republikeinse kiezer dreigt uit te sterven. Het hoge geboortecijfer onder Latino’s zorgt voor een verandering in staten in het diepe zuiden en het zuidwesten van de VS, staten, zoals Georgia en Alabama, die de Republikeinen met de verkiezingen altijd winnen. En Latino’s stemmen over het algemeen Democratisch.

“The Republicans’ problem is their voters are white, aging and dying off”, aldus David Bositis, een onderzoeker aan het Joint Center for Political and Economic Studies, die onderzoek doet naar de politieke betrokkenheid van minderheden. “There will come a time when they suffer catastrophic losses with the realization of the population changes.”

De volgende generaties, de golf van kiezers die tot minderheidsgroepen worden gerekend, die volgens het Amerikaanse Census bureau (ongeveer vergelijkbaar met het CBS) vorig jaar meer dan de helft van Amerikaanse bevolking uitmaakte, hebben impact in staten als Alabama, Mississippi en Georgia. En die trend zal zich voortzetten en zich verspreiden over het gehele zuidwesten tot aan Californië, zo verwachten experts.

De politieke revolutie die opkomst is kan zorgen voor een grote verandering over hoe posities en banen bij de overhead worden ingevuld, potentiële culturele conflicten en politieke allianties die nu niet vanzelfsprekend zijn. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Alabama, Californië, Democraten/Democratische partij/DNC, Georgia, Mississippi, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.