Uitgelicht

 • Het was misschien wel één van de belangrijkste races voor een zetel in de Senaat. In Massachusetts versloeg de Democratische Elizabeth Warren de zittende Republikeinse senator Scott Brown. Warren kreeg 52 procent van de stemmen, Brown kreeg 48 procent van de stemmen. Lees meer hier.
 • De Democratische senator van Missouri, Claire McCaskill, werd herkozen. McCaskill versloeg de Republikein Todd Akin, aldus CNN. De race kwam in de spotlights te staan nadat Akin zei dat vrouwen na verkrachting niet zwanger kunnen worden. Lees meer hier.
 • In een spannende race in Virginia voor een zetel in de Senaat versloeg de Democraat Tim Kaine de Republikein George Allen. “I congratulated him and pledged my support and cooperation as he undertakes the solemn vows of representing the people of Virginia during very difficult times in our nation’s history”, aldus Allen die zijn verlies toegaf. Lees meer hier.
 • In drie staten kon op 6 november gestemd worden voor de legalisering van marihuana. De staten Colorado en Washington stemde voor legalisering. Oregon stemde tegen de legalisering van marihuana. Het gaat hier niet om marihuana voor medisch gebruik. Lees meer hier.

 • De running mate van Mitt Romney, Paul Ryan, keert terug naar Washington. Ryan werd in zijn district voor de achtste keer gekozen en komt zo weer in het Huis van Afgevaardigden. Lees meer hier.
 • De openlijk lesbische Democratische Tammy Baldwin versloeg de voormalige gouverneur Tommy Thompson in Wisconsin voor een zetel in de Senaat, aldus CNN. Baldwin wordt daarmee de eerste openlijk lesbische senator. Baldwin versloeg Thompson met 51 procent van stemmen. Lees meer hier.
 • De inwoners van de staten Maine en Maryland stemde op 6 november voor de legalisering van het homohuwelijk, aldus CNN. Lees meer hier.

 • Topadviseur van president Obama sprak tegenover CNN over president Obama, Bill Clinton en zijn snor.
 • De Republikeinse afgevaardigde Michele Bachmann, voormalig presidentskandidaat en favoriet van de Tea Party, is herkozen voor een haar vierde termijn in het Huis van Afgevaardigden, aldus CNN. Lees meer hier.
 • President Obama komt een dag na zijn overwinning aan in Washington en keert terug naar het Witte Huis.
 • Na het verlies van Mitt Romney waren conservatieve leiders er snel bij om de Republikeinse partij de schuld te geven van het verlies en hun keuze voor Romney als presidentskandidaat. Een coalitie van sociale conservatieven en Tea Party actvisten zeiden dat Romney er niet in slaagde de conservatieven te vertegenwoordigen. “We wanted someone who would fight for us. What we got was a weak, moderate candidate, hand-picked by the Beltway elites and country club establishment wing of the Republican Party”, aldus Jenny Beth Martin, mede-oprichter van de Tea Party Patriots. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Colorado, Homohuwelijk, Huis van Afgevaardigden, Maine, Maryland, Massachusetts, Michele Bachmann, Missouri, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Oregon, Paul Ryan, Senaat, Tea Party, Verkiezingen Congres 2012, Virginia, Wisconsin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.