Kort Nieuws

Richardson: “Biden doet mee”

Als voormalig minister van Buitenlandse Zaken en voormalig senator van New York, Obama Hosts Easter Prayer Breakfast In The White HouseHillary Clinton besluit mee te doen aan presidentsverkiezingen in 2016 dan wordt het moeilijk voor andere kandidaten om mee te doen, aldus analisten. Clinton is populair, is bekend en als ze mee doet zal het geld voor haar campagne binnen stromen zo is de verwachting. Maar de voormalige gouverneur van New Mexico, Bill Richardson, twijfelt of andere kandidaten geen kans hebben als Clinton mee doet. Volgens Richardson maakt vice-president Joe Biden ook een goede kans als hij mee doet en Richardson gaat er van uit dat Biden mee doet. “I think he would run. Hillary Clinton would be formidable, no question about it. But I’ve known Biden over the years. He is somebody who’s always wanted to be present”, aldus Richardson tegenover “This Week” van ABC. Richardson deed in 2008 ook een poging om president te worden. Lees meer hier.

1,4 miljoen handtekeningen

De politieke groep, Organizing for Action, die door de presidentiële campagneteam van obamacampaign logoObama werd opgericht na de herverkiezing van de president verzamelde de afgelopen weken 1,4 handtekeningen voor een petitie om het Congres op te roepen een wet aan te nemen om te zorgen dat de background checks strenger worden. Organizing for Action verzamelde de handtekeningen online door emails te sturen naar de supporters en de handtekeningen zullen digitaal gestuurd worden naar de afgevaardigden. De handtekeningen zullen persoonlijk worden overhandigd aan de Democratische fractievoorzitter van de Senaat, Harry Reid, en de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner. Lees meer hier.

Delaware legaliseert homohuwelijk

homovlagDe staat Delaware, de thuisstaat van Joe Biden, is de de 11de staat die het homohuwelijk heeft gelegaliseerd. De senaat van de staat keurde het goed en de gouverneur ondertekende de wet. De Democratische gouverneur Jack Markel ondertekende de wet nadat de Senaat de wet met 12 stemmen voor en 9 stemmen tegen had aangenomen. Het Huis had de wet al in april goed gekeurd. Lees meer hier.

Sanford wint zetel South Carolina

Voormalig gouverneur Mark Sanford is door de kiezers weer in genade aangenomen. Sanford won namelijk in South Carolina een zetel voor het Huis van Afgevaardigden en versloeg daarmee de Democratische kandidaat Elizabeth Colbert Busch. Sanford kreeg 54 procent van de stemmen en Colbert Bush 45 procent. Sanford die eens werd gezien als een potentiële Republikeinse presidentskandidaat zag zijn kansen verdampen en stapte op als gouverneur nadat hij een buitenechtelijke relatie had en de regels overtrad. Voordat hij gouverneur was, was hij al drie termijnen afgevaardigde voor zijn district. De kiezers in South Carolina, een overwegend conservatieve staat, besloten toch weer voor de Republikein te kiezen en Sanford een tweede kans te geven. Lees meer hier.

Meer zwarte stemmen

Een nieuw rapport van het Census Bureau, vergelijkbaar met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in Nederland, laat zien dat er meer African-Americans dan blanke Amerikanen stemden in de laatste presidentiële verkiezingen. Voor het eerst in de geschiedenis van verkiezingen gingen er meer zwarte Amerikanen stemmen dan blanken. Het rapport geeft aan dat 66 procent van de kiesgerechtigde zwarte kiezers ging stemmen in 2012, terwijl er maar 64,1 procent blanke kiezers ging stemmen. Het is voor het eerst sinds 1968 dat er meer zwarte mensen gingen stemmen dan blanke mensen. Lees meer hier.

Lagere studielasten

De gemiddelde studieschuld van een Amerikaanse student is ongeveer 27.000 dollar. En de rente op studieleningen zal naar verwachting deze zomer verdubbelen als het Congres er niets aan doet. Daarom heeft de Democratische senator van Massachusetts, Elizabeth Warren, een voorstel ingediend dat zorgt voor een tijdelijke korting dat de rente verlaagd van 3,4 procent naar minder dan 1 procent. De Amerikaanse overheid leent geld aan banken en andere financiële instanties tegen een rente van 0,75 procent en waarom doen we dat dan niet voor studenten, zo is de redenering van Warren. Lees meer hier.

Paul zet stappen

Hoewel Rand Paul in Washington werkt heeft hij bezoeken gepland in Iowa, New <> on March 19, 2013 in Washington, DC.Hampshire, South Carolina en Nevada. En in deze vier staten worden de eerste voorverkiezingen gehouden in 2016. Het is duidelijk dat Paul stappen zet om de Republikeinse presidentiële nominatie proberen te winnen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Delaware, Hillary Clinton, Homohuwelijk, Joe Biden/Vice-president, Nieuws/Amerika/VS, Onderwijs, Rand Paul en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.