Kort Nieuws

Dertig jaar

Een onafhankelijke politieke groep, Senate Majority PAC genoemd, die er voor wil zorgen dat de Senaat volgend jaar tijdens de tussentijdse verkiezingen in Democratische handen blijft, lanceerde onlangs een campagnespotje waar het de Republikeinse fractievoorzitter in de Senaat, Mitch McConnell, aanvalt en hem omschrijft als een “guardian of gridlock.” Het spotje, dat ook is gesponsord door Patriot Majority USA, is een onderdeel van een campagne die “30 Years Is Too Long” heet. Lees meer hier.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van Senate Majority PAC

Weiner opnieuw in de fout

Met zijn vrouw naast hem gaf de Democratische kandidaat voor het burgemeesterschap van New York, Anthony Weiner, tijdens een persconferentie toe dat hij opnieuw seksueel getinte foto’s van zichzelf via Twitter verstuurde en online contact had met verschillende vrouwen. Een website plaatste afgelopen week foto’s die Weiner heeft verstuurd voor dat hij in 2011 aftrad als afgevaardigde, maar ook daarna ging hij door met het versturen van berichten. “Some of these things happened before my resignation, some happened after”, aldus Weiner tijdens een haastig belegde persconferentie. Weiner zei overigens dat hij niet uit de race voor het burgemeesterschap stapt. Lees meer hier.

Caroline Kennedy ambassadeur in Japan

Caroline Kennedy, de dochter van voormalig president John F. Kennedy, werd afgelopen week door president Obama benoemd als de Amerikaanse ambassadeur voor Japan. Kennedey wordt de eerste vrouw die ambassadeur in Japan wordt als haar benoeming wordt goed gekeurd door de Senaat. Kennedy was eerder onderdeel van Obama’s team dat in 2008 op zoek ging naar een geschikte running mate. Lees meer hier.

Spotje tegen Clinton

Het is nog helemaal niet zeker dat Hillary Clinton mee doet aan de presidentsverkiezingen in 2016, maar dat zorgt er niet voor dat conservatieve groepen alvast spotjes lanceren om een eventuele campagne van Clinton te ontregelen. Een pro-Republikeinse groep, StopHillaryPAC.org, lanceerde afgelopen week een spotje waar in het tweede Clinton presidentschap wordt afgebeeld. De bedoeling is dat dit veel Republikeinen angst aan jaagt en zorgt dat ze in actie komen. Lees meer hier.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van StopHillary PAC

NSA mag blijven afluisteren

De Amerikaanse geheime dienst National Security Agency (NSA) mag honderden miljoenen NSAlogoAmerikanen blijven bespioneren via de telefoon en online, zo meldt NRC Handelsblad. Het Huis van Afgevaardigden verwierp een voorstel om dit te beperken. 217 afgevaardigden stemden voor voortzetting van het afluisterprogramma, 205 afgevaardigden stemden tegen, aldus NRC. Het was de eerste keer dat een poging werd gedaan om het programma in te perken sinds klokkenluider Edward Snowden het afluisterprogramma PRISM openbaarde. De Republikeinse afgevaardigde van Michigan, Justin Amash, had de stemming afgedwongen, aldus NRC Handelsblad. Volgens Amash is het verzamelen van zoveel telefoongegevens ongrondwettelijk. Hij zei “de privacy van elke Amerikaan” te willen beschermen. Lees meer hier.

Spotje om Obama’s plan voor de economie te ondersteunen

President Obama gaf afgelopen week een aantal toespraken over de economie, onderwijs en infrastructuur en hoe hij de rest van zijn tweede termijn zich wil inzetten voor de middenklasse. Dit werd via sociale media gecommuniceerd met de hashtag #ABetterBargain. Organizing for Action (OFA), de politieke groep van Obama, maakte van de toespraak die Obama gaf in Illinois een spotje dat landelijk werd uitgezonden. Lees meer hier.

Opmerking: Dit spotje is afkomstig van Organizing for Action

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Hillary Clinton, Mitch McConnell, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.