Kort Nieuws

Te vroeg

De voormalige president Bill Clinton weet niet over zijn vrouw, Hillary, mee doet aan de presidentverkiezingen in 2016, maar zegt dat het te vroeg is om de presidentiële campagne te starten. In een interview met CNN antwoordde Clinton op de vraag of zijn vrouw mee doet om in het witte Huis te komen: “I don’t know.” Maar Clinton zei dat er geen haast is om een presidentiële campagne te starten. “I think, and she believes, that the country should spend at least another year working very hard on the problems we have”, aldus Clinton. “We have very serious challenges in America, and we have responsibilities around the world. I think it’s a big mistake, this constant four-year, peripatetic campaign is not good for America. We need to deal with the business we have before us.” Lees meer hier.

Meer aanmeldingen Obamacare

De problemen met de Obamacare website lijken voor het grootste gedeelte opgelost. De afgelopen week registreerden zich 29.000 Amerikanen voor een ziektekostenverzekering. Dit zijn meer aanmeldingen dan in de hele maand oktober, toen veel mensen niet konden inloggen of foutmeldingen kregen. De website heeft de afgelopen weken een paar keer plat gelegen om grote reparaties en verbeteringen aan te brengen en dat heeft nu effect. “The data is still being scrubbed but looks like we will be 29,000 for enrollment in federal exchange for the first two days since the site improvement deadline at the end of November”, aldus een bron die zegt dat mensen succesvol een ziektekostenverzekering hebben gekozen, maar er nog niet voor hebben betaald. Lees meer hier.

Warren: “Ik doe niet mee”

Goed nieuws voor Hillary Clinton. De Democratische senator van Massachusetts, Elizabeth Warren, zei afgelopen week dat ze “is not running for president” in 2016 en zei dat ze haar termijn als senator zal uitdienen. Haar termijn duurt tot 2018. Warren is populair bij veel progressieve keizers en zou een bedreiging kunnen vormen voor Hillary Clinton als zij besluit mee te doen. “I’m not running for president and I plan to serve out my term”, aldus Warren. Lees meer hier.

Meer obstructie in 2014

Een nieuwe peiling laat zien dat veel Amerikanen denken dat ook in 2014 er veel obstructie, polarisatie en “gridlock” zal zijn in het Congres. Het afgelopen jaar hadden we een sluiting van de overheid en dit Congres is het minst productief in de afgelopen 20 jaar. Dat er weinig wordt bereikt komt door de grote tegenstellingen tussen de Democraten en Republikeinen, aldus de peiling van United Technologies/National Journal Congressional Connection. Zevenenvijftig procent van de ondervraagden vindt dat het Witte Huis en het Congres dit jaar minder samenwerkten, terwijl 36 procent vind dat de samenwerking ongeveer hetzelfde was als de afgelopen jaren. Vijf procent vindt dat er meer samenwerking was. Lees meer hier.

Boehner: “Steun voor homo’s”

De voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, John Boehner, zei afgelopen week dat hij vindt dat de Republikeinse partij openlijk homoseksuele politieke kandidaten moet steunen. “I do”, zei Boehner toen hij de vraag kreeg van CNN. De vraag kwam na dat onlangs een Republikeinse afgevaardigde uit Virginia de Republikeinse partij onder druk had gezet omdat hij geen financiële steun kreeg voor zijn campagne omdat hij openlijk homseksueel is. Hieruit blijkt dat de Republikeinen nog een lange weg te gaan hebben op het gebied van gelijke rechten voor homoseksuelen, maar ook voor andere groepen. Lees meer hier.

Werkloosheid daalt

Het werkloosheidspercentage heeft het laagste percentage bereikt in vijf jaar. In de maand november kwamen er 203.000 nieuwe banen bij. Economen hadden verwacht dat er maar 183.000 banen bij zouden komen. Lees meer hier.

Clinton over Mandela

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken, Hillary Clinton, die Nelson Mandela voor het eerst in 1992 ontmoette zei afgelopen week dat het overlijden van Mandela “the loss of a giant among us” markeert. Clinton maakte haar opmerkingen tijdens een ceremonie waar de Democratische afgevaardigde Tom Lantos werd geëerd, Lantos was de enige overleefde van de Holocaust die in het Congres zat. “As I spent time with him starting in 1992 until just the last year and a half, I was always struck by the extraordinary depth of his self-knowledge, of his awareness about how hard it is to live a life of integrity and service”, aldus Clinton over Mandela. Lees meer hier.

Obama verdedigt akkoord met Iran

President Obama verdedigde afgelopen week het akkoord dat het Witte Huis en andere westerse regeringen sloten met Iran ten aanzien van het nucleaire programma van het land. Obama zei tijdens een forum dat het akkoord Amerika, Israel en het Midden-Oosten veiliger maakt, maar waarschuwde ook dat alle opties mogelijk zijn als Iran zich niet aan de afspraken houdt. “The best way for us to prevent Iran from getting a nuclear weapon is for a comprehensive, verifiable, diplomatic resolution, without taking any other options off the table if we fail to achieve that. It is important for us to test that proposition during the next six months”, aldus Obama tijdens het Saban Forum, een bijeenkomst dat wordt georganiseerd door het Brookings Institution waar onder andere over de relatie tussen Amerika en Israel wordt gediscussieerd. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Bill Clinton, Hillary Clinton, Iran, John Boehner, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.