Kort Nieuws

Slechte pizza

Senator van Kentucky, Rand Paul, sprak afgelopen week opnieuw over het feit dat de Republikeinse partij moet vernieuwen of zichzelf opnieuw moet uitvinden om grotere en gevarieerde groepen kiezers aan te spreken. Hij vergeleek de verandering die de Republikeinse partij moet ondergaan met de recente campagne van pizzaketen Domino’s Pizza om de bodem van de pizza te verbeteren. Paul, die een potentiële kandidaat is voor de Republikeinse presidentiële nominatie in 2016 zei tegenover studenten van de University of California in Berkeley dat “the Republican Party needs to either evolve, adapt or die.” “Remember when Domino’s finally admitted they had bad crust? Think Republican Party. Admit it; bad crust. We need a different kind of party”, aldus Paul. Lees meer hier.

Vier jaar Obamacare

De Affordable Care Act, beter bekend als Obamacare viert deze week zijn vierjarig bestaan. De fractievoorzitter van de Democraten in het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi, greep de gelegenheid aan op te zeggen dat de controversiële ziektekostenverzekering zorgt voor politieke schade voor de Democraten. Pelosi voorspelde dat de gezondheidswet Democratische politici helpt in districten die meedoen aan de tussentijdse verkiezingen in november. “I believe that it’s a winner”, aldus Pelosi. “That is a case we have to make” en voegde daar aan toe dat de Democraten eenzelfde dilemma hadden toe Social Security in de jaren ’30 werd aangenomen en zei “everybody has to spread the word as to what this is.” Hoewel Pelosi zei dat Democraten volledig achter de Affordable Care Act staan en wet steunen, zal het in de verkiezingscampagne draaien om economische onderwerpen. “We’re not running on this. We’re running on what the American people want us to run on, which is job creation”, aldus Pelosi. Lees meer hier.

Pak slaag

President Obama zei afgelopen week dat hij denkt de Democraten een lage opkomst kunnen verwachten tijdens de tussentijdse verkiezingen en “get clobbered” vanwege de “toxic nature” van Washington. “The problem is not that the American people disagree with us on the issues”, aldus de president. “The challenge is, is that our politics in Washington have become so toxic that people just lose faith and finally they just say, ‘You know what, I’m not interested, I’m not going to bother, I’m not going to vote’ ”, aldus Obama. Lees meer hier.

Opnieuw bekijken

De nationale veiligheidsadviseur van president Obama, Susan Rice, zei afgelopen week dat Amerika opnieuw de relatie met Rusland gaat bekijken na aanleiding van de crisis in Oekraïne. “It is causing the countries and people of Europe and the international community and, of course, the United States to reassess”, aldus Rice. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rusland en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.