Kort Nieuws

Armoede

De Republikeinse afgevaardigde van Wisconsin, Paul Ryan, maakte afgelopen week een nieuw plan bekend om iets te doen aan de armoede in Amerika. Steeds meer Amerikanen hebben moeite om de eindjes aan elkaar te knopen en het gat tussen arm en rijk wordt groter. Het plan houdt in dat 11 federale programma’s worden vervangen door 1 programma en dat al het geld uit die programma’s beschikbaar komt voor de staten die mee doen. Volgens het plan van Ryan, die zijn idee tijdens ontvouwde tijdens een bijeenkomst van de American Enterprise Institute, kunnen staten vrijwillig hun eigen armoede plannen indienen om geld te krijgen. Lees meer hier.

Swing staat Florida

Goed nieuws voor Hillary Clinton in de belangrijkste swing state tijdens de presidentsverkiezingen; Florida. Volgens een peiling van Quinnipiac University heeft Clinton in Florida een voorsprong van 7 tot 21 procent op haar potentiële Republikeinse presidentiële kandidaten. Twee derde van de Democratische kiezers in de Sunshine State zeggen dat ze Clinton zullen steunen als ze mee doet. Op de tweede plek eindigden vice-president Joe Biden en senator van Massachusetts, Elizabeth Warrren, beide met 8 procent. Maar het is nog lang naar november 2016. Lees meer hier.

Afzetten

De Republikeinen besloten afgelopen week door te gaan met het voorbereiden van een rechtszaak tegen president Obama. Maar onder de Amerikaanse bevolking is er niet erg veel steun om president Obama aan te klagen. Een peiling van CNN/ORC International laat zien dat slechts een kleine meerderheid van de Amerikanen niet gelooft dat Obama zijn macht als president te veel heeft gebruikt, en dus niet heeft misbruikt. Eerder riep Sarah Palin dat Obama moet worden afgezet en dat er zogenoemde impeachment procedure moet worden gestart. Maar de peiling laat zien dat slechts 35 procent van de Amerikanen Obama wil afzetten, terwijl bijna twee derde vindt dat Obama het Witte Huis niet hoeft te verlaten. Het is erg onwaarschijnlijk dat Obama schuldig wordt bevonden, als een rechtbank de zaak überhaupt wil aannemen, of wordt afgezet. Lees meer hier.

Verlies Obama

Als de presidentsverkiezingen van 2012 nu gehouden zouden worden zou de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney de verkiezingen winnen, aldus een peiling. President Obama zou 44 procent van de stemmen krijgen en Romney 53 procent. De peiling van CNN/ORC International laat ook zien dat als Romney het tegen Hillary Clinton had opgenomen hij had verloren. Romney zou dan slechts 42 procent van de stemmen krijgen en Clinton 55 procent. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Florida, Hillary Clinton, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Paul Ryan, Peilingen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.