Kort Nieuws

Nepnieuws

De National Republican Congressional Committee (NRCC), onderdeel van de Amerikaanse Republikeinse partij dat onder meer campagnes plant, blijkt meerdere als lokale nieuwswebsites vermomde campagnesites te beheren, zo meldt Villamedia. Op de sites worden Democraten die een gooi doen naar bepaalde politieke posities of strijden voor hun huidige zetel in het Huis of Senaat in artikelen de maat genomen, aldus Villamedia. Het gebruik van deze vorm van campagnevoeren zou een gevolg zijn van het lage succes van smeercampagnes met zogeheten attack ads. Een artikel met het aura van een gecontroleerd nieuwsbericht zou effectiever zijn, aldus National Journal. NRCC-woordvoerster Andrea Bozek werpt de suggestie van misleiding van zich. “Ze [de Democraten, red.] zijn gewoon jaloers dat ze hier niet eerder aan gedacht hebben.”

Clinton uit kritiek op buitenlands beleid

Hillary Clinton uitte afgelopen week felle kritiek en distantieerde zich van het buitenlandse beleid van president Obama. “Great nations need organizing principles, and ‘Don’t do stupid stuff’ is not an organizing principle”, aldus Clinton in een interview met The Atlantic. Obama ziet zich in zijn tweede termijn geconfronteerd met verschillende onderwerpen op het gebied van de buitenlandse politiek, zoals het conflict tussen Israël en de Palestijnen, de agressie van Rusland en de opmars van ISIS en de (politieke) onrust in Irak. Volgens Clinton kan de buitenlandse politieke doctrine van Obama het best beschrijft worden als “Don’t do stupid stuff.” Na het interview zei Clinton dat ze Obama nog steeds steunt ne ze hebben het knuffelend opgelost, aldus het Witte Huis. Lees meer hier.

Obama roept op tot kalmte

President Obama riep afgelopen week op tot kalmte en vrede in Ferguson, Missouri, waar demonstranten en de politie afgelopen week met elkaar slaags raakte na de dood van de 18-jarige Michael Brown. Obama veroordeelde alle partijen die betrokken waren bij de onlusten. “There is never an excuse for violence against police, or for those who would use this tragedy as a cover for vandalism or looting, nor is there an excuse for police to use excessive force against peaceful protestors”, aldus de president. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rusland en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.