Dear Hillary

Dear Hillary,

Allereerst gefeliciteerd met je kleindochter Charlotte. Je bent nu grootouder en ik wens jou en Bill veel plezier met jullie kleindochter. Geniet er van.

Je moet er nu van genieten want de komende maanden zijn belangrijk. Je zult waarschijnlijk na de tussentijdse verkiezingen van 4 november en anders begin volgend jaar bekend maken of je mee doet aan de presidentsverkiezingen in 2016 om die vervolgens natuurlijk te winnen en zo de eerste vrouwelijke president te worden. Ik denk dat je er al uit bent of je mee doet of niet, maar dat je dat pas zo laat mogelijk bekend maakt. Misschien is dat wel verstandig.

Ik denk dat je ook wel tevreden bent over het feit dat president Obama luchtaanvallen uitvoert op stellingen van terreurgroep IS en dat hij nu ook de Syrische oppositie steunt en ze voorziet van wapens. Dit is iets waar jij toen je nog minister van Buitenlandse Zaken was al voor was, maar Barack wilde toen niet naar je luisteren. Heb je hem onlangs nog gebeld en hem advies gegeven?

De afdeling CNN Politics op website van CNN stelde onlangs een to-do lijstje voor je op. Ik weet niet of je dat artikel hebt gelezen, maar ik wil ze graag even met je doornemen, want ik ben het er wel mee eens. Het komt er op neer dat je dit najaar een aantal punten moet afwerken wil je een vliegende start maken als je met je campagne start.

Allereerst moet je weer contact maken met de gemiddelde Amerikaan, de gemiddelde kiezer. Toen je tijdens je boektournee zei dat jij en Bill toen jullie uit het Witte Huis vertrokken zo goed als failliet waren was dat niet zo’n gelukkige opmerking. Aangezien veel Amerikanen je kil en afstandelijk vinden zul je deze kiezer weer moeten binnen halen en hun problemen waar ze mee zitten snappen en begrip tonen. Nu las ik in je boek “Hard Choices” dat je daar van hebt geleerd.

Daarnaast staat er op de lijst dat je je achterban weer warm moet maken en vooral vrouwen. Nu is dat niet zo’n probleem. Democratische vrouwen stemde tijdens de voorverkiezingen in 2008 vrijwel allemaal op jou. Jonge kiezers, Latino’s en zwarte kiezers worden steeds een groter deel van het electoraat. In je boek schrijf je veelvuldig over de rechten van vrouwen en dat vrouwen meer kansen en mogelijkheden moeten krijgen en je hebt als minister van Buitenlandse Zaken het onderwerp vrouwenrechten in landen waar vrouwen onderdrukt worden of een onderschikte rol spelen steeds op de agenda gezet. Dit is wat je aan het hart gaat en is je echte drijfveer.

Verder is het tijd dat je het weer goed maakt met de kiezers in Iowa. In 2008 kozen ze voor Barack en dat heeft je toen pijn gedaan en zorgde de uitkomst in Iowa er eigenlijk voor dat je de nominatie verloor.

Daarnaast zet je je in voor Democratische kandidaten die wel wat hulp kunnen gebruiken in hun campagne voor een zetel in het Huis van Afgevaardigden of de Senaat of die gouverneur willen worden. Je kiest je optredens zorgvuldig en voert vooral campagne voor vrienden die je in 2008 steunde en hielpen. Daarom was je ook op de Steak Fry in Iowa en je gaat ook naar New Hampshire. Maar laten we er niet om heen draaien Hill, je hoopt natuurlijk ook dat ze jou in 2016 opnieuw steunen.

Daarnaast denk ik zoals ik al eerder aangaf dat je er al wel uit bent of je mee doet of niet. Maar wacht niet te lang, want als je niet mee doet houdt je potentiële andere Democratische kandidaten tegen. Met een netwerk als Ready for Hillary dat al miljoenen supporters heeft heb je al een grote voorsprong op de eventuele concurrentie.

Verder wil ik je nog mee geven dat je je team moet verversen. Alle campagne strategen die je in 2008 had waren goed en zullen zeker en een belangrijke bijdrage kunnen leveren in 2016, maar vers bloed is nodig om niet dezelfde fouten te maken als in 2008.

Maar voor nu, geniet van je kleindochter en de relatieve vrije tijd die je nog hebt. Ik zal je de komende tijd regelmatig een brief sturen en daarin mijn mening of advies geven.

Kind regards.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Iowa, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.