Romney 3.0

Het zijn nog geruchten, maar het de kans lijkt steeds groter dat Mitt Romney nog een keer een poging gaat wagen om in het Witte Huis te komen. Dat zou dan de derde keer zijn.

In 2008 deed Romney ook mee, maar kon toen geen potten breken en ging de Republikeinse nominatie naar John McCain die door senator Barack Obama werd verslagen. In 2012 wist Romney de nominatie wel in de wacht slepen, mede door het feit dat hij veel meer geld in zijn campagne kon stoppen dan de andere Republikeinse kandidaten, maar verloor vrij kansloos van president Obama. Zou drie keer dan scheepsrecht zijn?

Romney laat duidelijk merken dat hij er serieus over na denkt. Maar binnen de Republikeinse partij is men minder blij met de gedachte dat Romney weer mee wil doen. Veel Republikeinen zeggen dat hij zijn kans heeft gehad. De voorzitter van de Republikeinse afdeling in Lousiania, Roger Villere, zei: He had a great opportunity last time and I personally want a fresh face. What’s going to be different this time?” En de voorzitter van Republikeinse partij in Pennsylvania, Rob Gleason, voegde daar aan toe: “I have not detected a groundswell of support for him.” En de conservatieve krant de Wall Street Journal schreef dat Romney zichzelf de vraag moet stellen waarom hij nu een betere kandidaat is dan hij was in 2012.

Als Mitt Romney daadwerkelijk besluit mee te doen dan moet hij zich opnieuw uitvinden om niet in de 2012 modus te landen. Daarnaast doet hij een in een race mee waarin wellicht nog meer kandidaten meedoen dan in 2012. Wat voor hem pleit is dat hij ervaring heeft maar of dat genoeg is blijft de vraag. Romney zal zich in ieder geval opnieuw moeten uitvinden, want met de boodschap die hij in 2012 verkondigde redt hij het niet.

De voorzitter van de Republikeinse partij, Reince Priebus, gaf aan dat 2016 “do or die” is en om dan een kandidaat te hebben die twee keer verloor is dan niet de ideale uitgangspositie om het Witte Huis in 2016 te winnen.

Romney wist in 2012 niet de connectie te maken met de minderheidsgroepen, zoals latino’s en Aziatische kiezers. De vraag is of dat als hij nu mee doet hij dat wel kan, En zo zijn er nog meer twijfels over Romney. Binnen de Republikeinse partij is er weinig enthousiasme voor een derde poging van Mitt Romney.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.