De-Trumping?

Is de campagne van Donald Trump over zijn hoogtepunt heen? Na het eerste Republikeinse debat, waar Trump alle aandacht na zich toe trok, gaat het minder met de campagne van Trump.

Na het debat richtte hij zijn pijlen op Twitter op de vrouwelijke debat leider, Megyn Kelly. Via zijn account @realDonaldTrump liet hij weten dat Megyn Kelly “was not very good or professional!” Kelly, een Fox News presentatrice, had hem namelijk wat kritische vragen gesteld tijdens het debat. En daar was Trump niet van gediend. Vervolgens ging Trump nog een stukje verder en suggereerde dat Megyn Kelly ongesteld was. Op Twitter zei de zakenman: “you could see there was blood coming out of her eyes, blood coming her wherever”(NOSE). Just got on w/ thought.” Trump legde op CNN uit dat mensen, zoals hij al eerder aangaf, zijn opmerkingen verkeerd interpreteren of verdraaien en hij nooit zo’n opmerking over ongesteldheid zou maken. De vraag is wat zijn eigen vrouw hier eigenlijk van vindt. Carly Fiorina, die een goede indruk maakte in het debat met de 7 kandidaten die laag in de peilingen staan zei op CNN dat ze de opmerkingen van Trump over Kelly “offensive” zijn en niet van veel respect getuigen. Kelly is een geliefde presentatrice en alle andere Republikeinse kandidaten lieten weten dat ze haar steunen.

Maar Trump lijkt toch last te krijgen van zijn uitspraken over Kelly. Trump werd niet uitgenodigd voor een belangrijke Republikeinse bijeenkomst en zijn belangrijkste adviseur, Roger Stone, stapte na de opmerkingen van Trump op. Volgens Trump ontsloeg hij Stone, maar Stone twitterde: “Sorry @realDonaldTrump didn’t fire me- I fired Trump. Disagree with diversion to food fight with @megynkelly away core issue messages” Na latino’s (de opmerkingen over Mexicanen), heeft Trump nu ook vrouwen geschoffeerd. Zo blijft er weinig van het electoraat over.

Volgens Trump is “political correctness is killing our country” en geen andere kandidaat durft te zeggen waar het op staat. Volgens Trump is dat de reden waarom ze zo laag in de peilingen staan en hem aanvallen. Is de campagne van Trump nu over? Nee, hij gaat gewoon rustig door, maar de kans dat hij de nominatie wint, als die er al was, wordt wel met de dag kleiner.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in (Nieuwe) Media/Sociale media, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.