Trump nog steeds aan kop

Donald Trump gaat nog steeds aan de leiding in de recente peilingen. Ook in de staten South Carolina en Nevada, de twee staten die na Iowa en New Hampshire voorverkiezingen houden, staat Trump volgens een peiling van CNN/ORC aan kop.

In Nevada heeft Trump de steun van 38 procent van de kiezers, terwijl slechts 22 procent van de kiezers de nummer twee, Ben Carson, steunt. In South Carolina is het verschil tussen Trump en Carson nog groter. Trump krijgt in South Carolina de steun van 36 procent van de kiezers, terwijl Carson blijft steken op 18 procent.

Geen enkele andere Republikeinse presidentiële kandidaat komt in de buurt van de percentages van Trump en Carson. De derde kandidaat komt in de verschillende peilingen niet verder dan 10 procent.

De steun van Trump in South Carolina en Nevada is opmerkelijk om dat in landelijke peilingen Trump slechts kan rekenen op zo’n 25 procent steun van de Republikeinse kiezers.

In Nevada waar meer dan helft van de kiezers al zijn keuze heeft gemaakt krijgt na Trump en Carson Carly Fiorina 8 procent van de stemmen. Marco Rubio zou 7 procent krijgen en 6 procent van de kiezers steunt Jeb Bush. Vier procent steunt Ted Cruz en Mike Huckabee en de andere kandidaten krijgen 2 procent of minder.

De aanhang van Trump in Nevada is zeer gemotiveerd. Van de kiezers die hun keuze al hebben gemaakt steunt 53 procent Trump, 21 procent steunt Carson, 7 procent Rubio en de rest van de Republikeinse kandidaten komt niet verder dan 5 procent of minder. Van de kiezers die nog een keuze moeten maken op wie te stemmen steunt 21 procent Donald Trump en Ben Carson. Twaalf procent steunt Carly Fiorina, 10 procent Jen Bush, 9 procent Mike Huckabee en 6 procent Marco Rubio.

Het is nog te vroeg om te zeggen of Trump ook daadwerkelijk South Carolina en Nevada gaat winnen. Maar het Republikeinse establishment wordt wel met de dag onrustiger. Als dan ook nog bekend wordt dat medewerkers van de campagne van Bush salaris moeten inleveren omdat er minder geld in de campagnekas komt, worden de zorgen alleen maar groter.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Iowa, Jeb Bush, Marco Rubio, Mike Huckabee, Nevada, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Peilingen, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, South Carolina, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.