Laatste kans voor Bush?

De campagne van Jeb Bush verloopt op zijn zachtst gezegd moeizaam. Bush die, voordat Donald Trump in de race om de Republikeinen nominatie stapte, werd gezien als grote favoriet om de nominatie binnen te slepen heeft de rol van favoriet niet waar kunnen maken. Dit heeft voor het grootste deel met Bush zelf te maken.

Bush die wordt gezien als een politiek talent en zeer succesvol was als gouverneur van jebFlorida heeft in de peilingen en debatten geen sterke indruk kunnen maken. De campagne van Bush is in het campagnegeweld tussen Donald Trump, Ted Cruz en Marco Rubio volledig onder gesneeuwd. In de campagne bleef hij altijd beleefd en politiek correct en dat werkt in de race van 2016 met mensen als Trump en Cruz niet meer. Bush heeft Trump en ook Rubio wel proberen aan te vallen in de debatten, maar dit kwam als boemerang terug.

In het begin van zijn campagne, in 2015, veranderde hij meerdere malen van positie of hij de inval in Irak van zijn broer, voormalig president George W. Bush, steunde. Dat zorgde voor verwarring en helpt niet om een sterk beeld van jezelf neer te zetten.

Daarnaast is het zo dat zijn achternaam niet mee helpt. Daarom werd als campagnelogo Jeb! gekozen. Op sociale media wordt nu al gesproken of het uitroepteken niet beter in een vraagtaken kan worden verandert. Het is tekenend voor zijn campagne.

Een campagne die niet soepel loopt. Uiteindelijk gaat het om de kiezers die op je gaan Jeb! logostemmen. Bush bungelde in de peilingen in aanloop naar de caucus in Iowa onderaan met ongeveer 6 procent gemiddeld. Maar peilingen zeggen niet zo veel. Zo ging men er van uit dat Trump zou winnen, maar won Cruz de caucus. In Iowa gaf de campagne van Jeb gemiddeld 3000 dollar per kiezer uit om op hem te gaan stemmen. Maar dat lukte niet. Bush bleef steken op 2,8 procent van de stemmen. Hij eindigde zelfs achter Ben Carson en Rand Paul. Een zeer teleurstellend resultaat.

De voorverkiezing in New Hampshire is zijn laatste kans om nog iets van zijn campagne

Conservatives Gather Near Washington DC for CPAC 2015  (February 27, 2015)maken. Een goede uitslag is voor Bush van levensbelang en kan zijn campagne in leven houden. Als hij in New Hampshire niet goed presteert, dan is het waarschijnlijk al snel einde oefening. Al het geld en televisiespotjes van zijn Super PAC zijn dan allemaal tevergeefs geweest. Maar Bush is niet alleen, Voor Chris Christie en John Kasich, die net als Bush tot het establishment worden gerekend, is New Hampshire van groot belang, En het lijkt er op dat Christie en Kasich het in de peilingen beter doen dan Bush.

Het campagneteam van Bush weet waarschijnlijk ook niet meer hoe het kiezers kan over halen om op de voormalige gouverneur van Florida te stemmen dus werd zelfs de moeder van Jeb, Barbara Bush, ingevlogen om haar zoon te helpen. En dat lijkt zelfs niet echt te helpen.

Afgelopen week werd opnieuw pijnlijk duidelijk hoe hopeloos de campagne van Bush eigenlijk is. Tijdens een campagne bijeenkomst vroeg Bush aan het einde van zijn betoog of ze alsjeblieft voor hem wilde klappen.

De voorverkiezing in New Hampshire is, zo lijkt het, de laatste kans voor Bush. De peilingen zien er echter voor Jeb niet zo goed uit.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Barbara Bush, George W. Bush, Jeb Bush, New Hampshire, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.