Trump wint Nevada

Donald Trump, heeft zoals verwacht, de caucus in Nevada gewonnen. Hij won met een ruime voorsprong van Marco Rubio en Ted Cruz. Net als in South Carolina won Trump ruim en lagen Rubio en Cruz nek aan nek in de strijd om de tweede plek.

donaldjtrumpTrump kreeg 45,9 procent van de stemmen, terwijl Rubio en Cruz respectievelijk 23,9 procent en 21,4 procent kregen. Ben Carson en John Kasich kwamen niet boven de 5 procent. Want op valt is dat Rubio en Cruz samen niet eens het percentage van Trump halen.

Wat verder is opviel is dat Trump in staat is om ook latino’s, waarvan er veel in Nevada wonen, voor zich te winnen. Trump haalde in New Hampshire en South Carolina vooral stemmen onder blanke laag opgeleide mannen en conservatieve christenen. Maar in Nevada wist Trump ook veel vrouwen, hoog opgeleide mensen en ouderen aan zich te binden.

Er moet nu serieus rekening mee worden gehouden dat Trump de nominatie kan winnen. Hij won ruim in New Hampshire en South Carolina en in veel staten die op Super Tuesday gaan stemmen ligt hij ruim voor op Rubio en Cruz.

Cb9jqtIWwAApacAHet Drudge Report riep Trump alvast uit tot de winnaar van de voorverkiezingen en daarmee is hij dus de presidentskandidaat wordt voor de Republikeinen. Dat is voorbarig, maar het feit dat Rubio nog geen enkele staat heeft gewonnen is toch zorgelijk. Wil hij echt tegengewicht bieden dan zal hij het op Super Tuesday toch beter moeten doen dan tot nu toe.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Marco Rubio, Nevada, Nieuws/Amerika/VS, President Trump/Donald Trump, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.