Corona catastrofe

Desinformatie Trump leidt tot meer onzekerheid

Het coronavirus grijpt wereldwijd om zich heen en legt hele landen plat. In Amerika zijn steden als New York hard geraakt. Verschillende steden als Los Angeles gaan zo veel mogelijk op slot en de overheid roept mensen op om thuis te blijven en alleen als het echt noodzakelijk is naar buiten te gaan.

Onder de Amerikaanse bevolking is er onzekerheid omdat men niet weet hoe men het coronavirus moet bestrijden. President Trump die het land gerust moet stellen, doet het tegenovergestelde.

Allereerst ontkende hij dat er sprake was van een pandemie. Het is een klassieke Trumpiaanse aanpak. Volgens Trump was er geen sprake van een pandemie en was het een Democratische ‘hoax’ die als doel had zijn presidentschap te ondermijnen, iets wat de Republikeinse propaganda televisiezender Fox News ook nog eens de wereld in slingerde. Ook een Trumpiaanse reactie is om iemand anders de schuld van de problemen te geven.

Tijdens de dagelijkse persconferentie van de coronataskforce die Trump instelde verspreidt de president allerlei onwaarheden. Trump heeft de coronacrisis ook volledig onderschat. Trump bagatelliseerde de situatie en deed het af als een griepje dat vanzelf wel over zou gaan. Alles was onder controle, tot het moment dat Trump zei dat hij al vanaf het begin wist dat het om een pandemie ging. Hieronder een video waarin duidelijk wordt aangegeven hoe Trump de situatie onderschatte en steeds zijn verhaal aanpaste.

Tijdens de persconferenties van de taskforce heeft Trump zelf vaak het woord. Trump verkondigt dan ook steeds onwaarheden, zoals over een bepaald medicijn dat zou helpen en voorradig zou zijn. Trump moet dan steeds door de specialisten worden gecorrigeerd die naast hem op het podium staan in de perskamer van het Witte Huis. Ook valt Trump journalisten aan die, in zijn ogen, hem oneerlijk behandelen en iets te kritische vragen stellen. Ook heeft Trump het steevast over het ‘Chinese virus.’ Door dit te zeggen probeert hij de schuld bij China te leggen. En ook de media krijgen de schuld.

Trump die dus onwaarheden verkondigt en in het bijzonder van experts, zoals dokter en immunoloog Anthony Fauci, moet worden gecorrigeerd lijkt langzaam te begrijpen hoe ernstig de situatie is. Het aantal besmettingen stijgt snel en New York, dat het zwaarst getroffen is, heeft en krijgt de hulp van de federale overheid die het nodig heeft. In plaats van iets te doen aan bijvoorbeeld het tekort aan ziekenhuisbedden zoekt Trump ruzie met de gouverneur van New York, Andrew Cuomo.

De economische malaise is nog niet te overzien. De economische groei die de afgelopen drie jaar onder Trump is opgebouwd is een paar weken verdampt. De historische lage werkloosheidscijfers en hoge winsten op de beurzen zijn allemaal teniet gedaan. In een week kwamen er meer dan drie miljoen werklozen bij. De verwachting is dat het werkloosheidspercentage als gevolg van de coronacrisis kan oplopen tot twintig procent.

Niemand weet hoe lang de coronacrisis duurt en hoe groot de impact zal zijn op de samenleving. Wat wel duidelijk is, is dat Donald Trump als crisismanager heeft gefaald. Of zo als Rachel Maddow van MSNBC in onderstaande video het samenvat: “Kijk naar wat ze doen, niet naar wat ze zeggen.” Trump blijft maar liegen en dat is gevaarlijk. Trump zegt alles wat het publiek graag wil horen, maar die informatie is niet waar een dat zorgt voor nog meer onzekerheid in deze zware tijden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in China, Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.