Stoïcijns

President Donald Trump blijft ongefundeerde beschuldigingen en complottheorieën over de verkiezingsuitslag verkondigen. Volgens Trump is er op grote schaal gefraudeerd met de stemmen en hebben illegale en zelfs dode mensen gestemd. Voor al deze beweringen en beschuldigingen is geen enkel bewijs. Trump heeft de verkiezingen verloren van Joe Biden. Het kiescollege heeft Biden als officiële winnaar aangewezen. De verkiezingen zijn voorbij. Maar niet voor Donald Trump

De Trump-campagne heeft de afgelopen weken via verschillende rechtszaken geprobeerd om de uitslag in staten als Wisconsin, Pennsylvania en Georgia te veranderen. Maar elke rechtszaak liep uit op een fiasco. De Trump-campagne kon geen bewijs presenteren dat er gefraudeerd was met de stemmen of dat er grote onregelmatigheden hadden plaats gevonden. Maar Donald Trump ging stoïcijns door met zijn kruistocht tegen het onrecht wat hem was aangedaan.

Toen de juridische pogingen op niets uitliepen en waren uitgeput besloot Trump om op een politieke manier de uitslag proberen te veranderen. Hij zette de gouverneur Georgia, Brian Kemp, onder druk, maar die gaf geen krimp. Ook zette Trump de minister van Binnenlandse Zaken van de staat Georgia en het hoofd van de kiescommissie onder druk. Maar ook deze mensen lieten zich niet voor het karretje van Trump spannen. Zijn acties hadden geen effect.

Maar toen kwam er als nog hulp. De staat Texas besloot in al zijn arrogantie een rechtszaak bij het Hooggerechtshof aan te spannen tegen de staten Wisconsin, Michigan, Pennsylvania en Georgia. In deze staten verloor Trump met een kleine marge van Biden. Vervolgens sloten zeventien andere staten zich bij Texas aan. En 126 Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden ondertekende een verklaring waarin ze zich aansloten bij de zaak die Texas had aangespannen. Het Hooggerechtshof weigerde de zaak te behandelen en verwees de zaak naar de prullenbak. Staten beslissen namelijk zelf hoe zij de verkiezingen organiseren. De actie van Texas laat zien hoe wanhopig de Republikeinen zijn, want niemand had verwacht dat het zaak een kans van slagen had. Een staat kan namelijk niet een andere staat aanklagen op basis hoe die de verkiezingen organiseert. Maar de Republikeinse afgevaardigden konden zo wel laten zien dat ze nog steeds Donald Trump steunen. Loyaliteit aan de leider gaat in dit geval boven de democratie. Nog steeds zijn Republikeinse politici toondoof en weigeren Joe Biden de president-elect te noemen. Ze blijven stoïcijns doorgaan met iets wat op uiteindelijk niets uit loopt.

De Republikeinen laten met dit gedrag zien dat ze het democratische proces, zoals de Founding Fathers dat hebben bedacht en al decennia gerespecteerd wordt, er voor hun niet meer toe doet. Donald Trump heeft de grenzen opgerekt en dit is nu voor de Republikeinen normaal geworden. Het is onacceptabel, maar zij doen alles om aan de macht te blijven. Zelfs als hun president de democratie ondermijnt.

Ondertussen laat Joe Biden zich niet van de wijs brengen. Hij reageert niet op de beschuldigingen van Trump en gaat stoïcijns door met het aanstellen van mensen voor zijn kabinet. Hij gaat rustig door en laat zich niet afleiden door alle leugens en complottheorieën die Donald Trump blijft verkondigen. Het is ook slim van Biden. Hij wil het land weer verenigen en dat zal een hels karwei worden. Het helpt dan niet om nu veel kritiek te uiten op Donald Trump. Dat zorgt alleen maar voor woede bij de fanatieke achterban van Trump en de ruim 74 miljoen kiezers die op hem stemde. En ook Republikeinen zouden er schande van kunnen spreken en bij voorbaat al hun steun aan Biden kunnen opzeggen.

Zo zijn Donald Trump en Joe Biden stoïcijns, maar op hun eigen manier. Biden bouwt aan een kabinet om het beleid van Donald Trump zo veel mogelijk terug te draaien. En Trump gaat stoïcijns door met zijn woede en frustratie over de verkiezingen die hij heeft verloren.

Na dat het kiescollege de overwinning van Joe Biden formeel had vastgesteld hield de president-elect een toespraak waar hij zei: “De democratie heeft gezegevierd.”

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Georgia, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Texas en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.