Terugkeer

Donald Trump heeft opnieuw zijn kandidatuur voor het presidentschap bekend gemaakt. Hij hoopt in 2024 weer gekozen te worden en zo weer in het Witte Huis te komen.

In een speech in de balzaal van Mar-a-Lago zei Trump dat de comeback van Amerika nu begint.

De aankondiging van Trump was veel minder spectaculairder dan in 2015 toen hij van de roltrap in Trump Tower zijn kandidatuur bekend maakte. De toespraak nu was mat en het leek erop of Trump er geen zin in had.

Trump herhaalde zijn oude stokpaardjes en verkondigde weer leugens en onwaarheden. Maar hij zei niets over de ‘gestolen’ verkiezingen van 2020. Iets waar hij de afgelopen twee jaar toch steeds weer over begon. De reden daarvoor kan zijn dat de kandidaten die Trump tijdens de midterms steunde en The Big Lie omarmde allemaal hebben verloren. Het lijkt erop dat de kiezers ook moe zijn van het steeds maar weer horen dat er grootschalige fraude plaats vond tijdens de verkiezingen van 2020, zonder dat daar enig bewijs voor is.

De aankondiging van Trump is vroeg. De belangrijkste reden daarvoor is dat Trump eventuele concurrenten wil afschrikken. Door nu al de aankondiging te doen denken eventuele andere Republikeinse politici na en besluiten ze niet mee te doen, zo is de gedachte. De voormalige gouverneur van South Carolina en VN ambassadeur Nikki Haley heeft eerder al aangekondigd dat als Trump weer meer zou doen zij dan niet zou meedoen.

Omdat het zo vroeg is, is het moeilijk te zeggen welk Republikeinen zich ook nog kandidaat stellen. De kans dat voormalige vicepresident Mike Pence zich in de race gaat mengen is aanzienlijk. En men verwacht ook dat de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis zich verkiesbaar zal stellen. Maar dat kan nog wel maanden duren. Tot die tijd heeft Trump alle tijd om zichzelf weer in het middelpunt van de aandacht te zetten. Het draait voor Trump allemaal om hem zelf.

Of Trump ook een kans maakt om de Republikeinse nominatie te winnen is nog niet te zeggen. Trump heeft nog wel wat problemen te overwinnen. Met de strafrechtelijke onderzoeken die naar hem lopen. Maar Trump is een meester in het tarten van de politieke zwaartekracht. Donald Trump is terug en we moeten rekening met hem houden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump/President Trump, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.