Een avond met Barack Obama

Voormalig president Barack Obama, de 44ste president van Amerika, sprak op 1 mei in de Ziggo Dome in Amsterdam. Obama is op tournee door Europa en deed Nederland aan. 

Het was een unieke belevenis en het was een inspirerende avond. Ook heel veel Nederlanders vonden dat ze deze unieke ervaring niet aan zich voorbij konden laten gaan. De Ziggo Dome was dan ook goed gevuld, maar lang niet uitverkocht. Zowel in de zaal, waar stoelen stonden als op de tribune genoot men van de anekdotes die Obama vertelde. 

Obama werd geïnterviewd door journaliste Janine Abbring. Zij presenteerde een aantal seizoenen van Zomergasten en werkt onder andere voor de Avondshow met Arjen Lubach.

Obama was al een paar dagen in Nederland en vertelde dat hij een boottochtje over de Amsterdamse grachten had gemaakt en dat hij van de Nederlandse tulpen had genoten.

Obama is zoals we hem kennen. Authentiek, sympathiek en weet mensen te inspireren en is in voor een grapje. Volgens Obama is het Oval Office veel kleiner dan dat het er op televisie uitziet.

In het gesprek met Abbring sprak hij over veel dingen. Op de vraag van wat hij het lastigste vond tijdens zijn presidentschap zei hij dat dit de nasleep was van de schietpartij op de basisschool Sandy Hook in Newtown, Connecticut, waar bij 26 mensen omkwamen, waaronder 20 kinderen. 

Ook ging het uitgebreid over oorlog met Oekraïne en vroeg Abbring hem of hij meer had moeten en kunnen doen toen Rusland in 2014 de Krim bezette. Obama vond van niet. Ook ging het uitgebreid over klimaatverandering.

Obama gaf aan dat hij met de Obama Foundation de leiders van de toekomst wil opleiden en dat hij zich vooral zal bezig houden met klimaatverandering en de snelle ontwikkelingen op het gebied van AI.

Na een uur en een kwartier zat het erop. Obama kreeg een staande ovatie. Het was een unieke belevenis en het was leuk om Obama live te zien en te horen spreken.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS en getagged met , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.