Niet naar Republikeinen luisteren

Afgelopen week sprak president Obama het Congres toe en legde uit wat zijn plannen voor de hervorming van de Amerikaanse gezondheidszorg inhouden. In de aanloop naar deze belangrijke toespraak deed voormalig president Bill Clinton een opmerkelijke, maar voor hem een voor de handliggende, uitspraak. Clinton zei dat het tijd is dat Obama niet meer naar de Republikeinen luistert en hen moet vergeten in het hele debat over de gezondheidszorg. “The president’s doing the right thing. It is both morally and politically right”, aldus Clinton in een interview met het magazine Esquire dat online werd gepubliceerd. “I wouldn’t even worry about the Republicans. I’d worry about executing.”

Obama wil graag ook de steun van de Republikeinen voor zijn plannen en heeft tijdens zijn verkiezingscampagne ook gezegd dat hij zo veel mogelijk met de Republikeinen wil samen werken. Maar de zowel de Democraten als de Republikeinen voelen er niet zo veel voor samenwerking. Aangezien de Democraten de meerderheid in het Congres hebben is samenwerking met de Republikeinen niet noodzakelijk. Maar het lijkt er op dat de regering Obama toch een paar Republikeinen heeft overtuigd voor de plannen te stemmen. Sommige Republikeinen zeggen dat ze open staan voor een potentiële versie van de wet, waaronder senator van Arizona, John McCain. “I look forward to what he specific proposals are”, aldus McCain afgelopen week. “I think the disappointment a lot of Americans display is that we are not working together more.”

Clinton daarentegen zegt dat Obama zich moet richten op de Democraten in de Senaat (nu 59 leden, na het overlijden van Ted Kennedy) dat zij voor de plannen stemmen. Ook de Democraten van de conservatieve staten, zoals Kay Hagan van North Carolina en Mary Landrieu van Louisiana. “This electorate has suffered…and what they don’t know is whether our guys are going to stand and deliver. And sooner or later you’ve got to stand and deliver”, aldus de voormalige president. Clinton vergeleek de eerste maanden van Obama met zijn eerste maanden als president in 1993 en zei dat hij er vanuit gaat dat Obama slaagt de plannen waar te maken waar Clinton dat niet deed. “Do I think he’s doing the right thing, even though he’s jamming a lot of change down the system? I do”, aldus Clinton. “So there’s a lot that’s like my first year, but it’s going to have a different ending — he’s going to get health care reform.”

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.