Winst en verlies Wall Street

Volgens Gloria Borger, politiek analist bij CNN is de wet over de hervorming van het financiële systeem en strengere controle op Wall Street een belangrijk moment. Iedereen in het Witte Huis zal zeggen het een “colossal achievement” is. En waarom niet?, vraagt Borger zich af. “It’s sweeping legislation: creating new consumer protections, making it unattractive for institutions to become “too big to fail,” imposing new rules for financial transparency. And, by the way, it’s also a pretty popular idea, in theory at least: 60 percent of Americans say they want to reform Wall Street, according to a recent CNN poll. So it’s a no-brainer, right?”, aldus Borger.

Not exactly, at least not now. The problem for Obama and Co. is that, while anti-Wall Street sentiment is still alive, it’s playing second fiddle to a much stronger fervor: anti-government. While voters want to see a change on Wall Street, they’re not sure that the government’s new regulations are going to make it happen”, zo geeft Borger aan. “So all that work for reform, and the Democrats will get very little credit in the short-term. The populist sentiment of 2008 may be overridden by the anti-government, anti-spending fervor of 2010″, zo schrijft GOP strateeg Steve Lombardo. “The passage of this legislation may ultimately be helpful to Obama in 2012, but it is likely to have little or no impact in the congressional elections this fall.” Met andere woorden: “We want Wall Street fixed. But we don’t trust government to do it.” Dat is waarom de Republikeinen tegen de Wall Street wet zijn. Hun uitleg is dat het altijd aan de overheid ligt en niet aan Wall Street. “The GOP is proud to vote “no” in unison, on ‘things like the government running banks and car companies and taking over our health care”, aldus de fractievoorzitter van de Republikeinen in de Senaat, Mitch McConnell. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Wall Street en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.