Progressief blijven werken

Afgelopen week was de Netroots Nation conferentie. De conferentie is een bijeenkomst voor progressieve activisten. President Obama en voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Nancy Pelosi bedankten de progressieve activisten voor hun actie en hun hulp om belangrijk Democratisch beleid door het Congres te loodsen, maar gaven toe dat meer hard werk nodig is. In een videoboodschap, die tijdens de Netroots Nation conferentie werd getoond, zei president Obama dat er vooruitgang is geboekt om de Amerikaanse economie te helpen, maar dat “change has not come fast enough for too many Americans. I know that. It hasn’t come fast enough for me either. I know it hasn’t come fast enough for many of you who fought so hard during the election”, aldus Obama. Maar Obama gaf tegenover zijn meeste trouwe aanhangers gedurende de campagne van 2008 aan ook te denken wat de regering Obama heeft bereikt in de anderhalf jaar dat Obama nu president is. In de video werden beelden getoond van het aannemen van het stimuleringsplan voor de economie en de wet voor de hervorming van de gezondheidszorg, maar ook het nieuwe wapenakkoord met Rusland, een nieuwe wet om misdaden op het gebied van rassenhaat tegen te gaan en de hervorming van leningensysteem voor studenten. “In ways large and small we have begun to deliver on the change you fought so hard for, and we are not done”, aldus Obama en hij noemde onder andere het sluiten van Guantanamo Bay en het beëindigen van de “Don’t Ask, Don’t Tell” beleid en de terugtrekking van Amerikaanse troepen uit Irak aan het eind van augustus.

Maar veel van de activisten op de Netroots Nation conferentie zijn teleurgesteld dat de regering Obama niet meer heeft bereikt op belangrijke punten, zoals de public option in de wet over de gezondheidszorg en de poging om de grootste banken op te delen. “The people at this conference, including myself, spent most of our days in 2008 waking up everyday and thinking, what can I do to elect Barack Obama as President. And we want him to succeed as President. But we want him to succeed passing the progressive agenda he campaigned on. He said he would stand up to big powerful interests for little guys. And unfortunately, he has shown a real refusal to fight on issue after issue. He chose to cut deals with insurance companies and pharmaceutical companies, as well as Wall Street, as opposed to really taking them on in a big profound way”, aldus Adam Green, mede-oprichter van de Progressive Change Campaign Committee, tegenover CNN. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Rusland en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.