Roodst

Wyoming en Mississippi zijn de twee meest conservatieve staten in de Verenigde Staten, aldus een nieuwe nationale peiling. Een peiling van Gallup laat zien dat 53 procent van de inwoners van de staten Wyoming en Mississippi zich zelf als conservatief beschouwt en niet als gematigd of liberaal. Utah is derde met 51 procent en 50 procent van de inwoners van South Dakota vindt zichzelf conservatief. Dit komt enigszins overeen met een andere peiling hoe populair president Obama is in deze staten (zie bericht Populariteit staten).

Volgens de peiling, ziet 42 procent van de inwoners van het District of Columbia (D.C.) zichzelf als liberaal. Rhode Island is tweede met 32 procent en 29 procent van de inwoners van de staten Connecticut en Vermont vindt zichzelf liberaal.\

De lijst van de meest conservatieve staten, ook wel rode staten genoemd, bestaat uit vijf staten in het zuiden van de VS, drie in het westen en drie in het midden-westen. De staten in het zuiden, waaronder Mississippi, maar ook Alabama en Georgia zijn zeer conservatieve staten en gaan bij verkiezingen dan ook altijd naar de Republikeinen. De meest liberale staten, ook wel blauwe staten genoemd, liggen volgens de peiling van Gallup in het noord-oosten, maar ook de staten als Colorado, Oregon en Washington zijn liberaal. In de top 10 van conservatieve staten heeft niet minder dan 46 procent van de ondervraagden zichzelf conservatief genoemd en in de top 10 van liberale staten noemt niet minder 25 procent van de inwoners zichzelf liberaal.

De hogere identificatie voor conservatieven is geen verrassing. Al jaren geven peilingen aan dat meer Amerikanen zichzelf conservatief noemen dan liberaal. Ook onder Democraten zijn er meer conservatieven en gematigde dan liberale Democraten. De resultaten komen van de Gallup Daily peiling en is uitgevoerd van januari tot met juni onder 90.942 mensen in geheel de VS. De foutmarge is ongeveer 1 procent.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws/Amerika/VS, Peilingen en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Roodst

  1. Pingback: Landelijke politieke kaart | Focus on America

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.