Kort Nieuws

Langer in Afghanistan

Vice-president Joe Biden zei afgelopen week dat de Amerikaanse troepen ook na 2014 in Afghanistan blijven als de Afghanen dat zelf willen. De VS is niet van plan “to govern or nation-build as that is the responsibility of the Afghan people and they are fully capable of it”, aldus Biden die op weg was naar Afghanistan. “We stand ready to help you in that effort… after 2014”, aldus de vice-president. President Obama wil in juli beginnen met het terug trekken van soldaten uit Afghanistan.

Gevaarlijke retoriek

Senator Patrick Leahy gaf afgelopen week een verklaring uit waarin hij zei dat de retoriek in de VS gevaarlijk is, dat volgens velen heeft geleid tot de schietpartij in Tucson, Arizona. “The seething rhetoric has gone too far. The demonizing of opponents, of government, of public service has gone too far”, aldus de Democratische senator van Vermont. ”Our politics have become incendiary and we all share the responsibility for lowering the temperature.”

Romney kiest

Voormalig gouverneur van Massachusetts, Mitt Romney, is afgetreden als adviseur van de directie van het Marriott. Een nieuwe indicatie dat hij opnieuw een poging gaat doen om in het Witte Huis te komen. De krant de Boston Globe berichtte dat Romney zijn rol als adviseur van de hotelketen opgeeft na 2 jaar. Romney was ook 10 jaar lid van de directie van het Marroitt voordat hij mee deed aan de race voor gouverneur in 2002. “He felt he no longer has the time to devote to the position”, aldus de woordvoerder van Romney, Eric Fehrnstrom.

Kennedy online

Ter herdenking van de inauguratie van John F. Kennedy als president vijftig jaar geleden (20 januari 1961) heeft de John F. Kennedy Presidential Library and Museum haar archief online beschikbaar gemaakt, zo melden Villamedia en NRC.

Obama reikt de hand

Een week na de schietpartij in Arizona wijdde president Obama zijn wekelijkse toespraak aan herinnering van de slachtoffers en sprak over politieke samenwerking. “As shrill and discordant as our politics can be at times, it was a moment that reminded us of who we really are – and how much we depend on one another”, aldus de president. “While we can’t escape our grief for those we’ve lost, we carry on now, mindful of those truths. As business resumes, I look forward to working together in that same spirit of common cause with members of Congress from both parties – because before we are Democrats or Republicans, we are Americans”, aldus Obama. Ondertussen is de toestand van Gabrielle Giffords, die in het Tucson University Medical Center ligt, nog steeds kritiek. Lees meer hier.

Nieuwe voorzitter RNC

Reince Priebus werd afgelopen week gekozen tot de nieuwe voorzitter van de RNC. Tijdens de partij bijeenkomst in Baltimore, Maryland, zei Priebus: “I believe what we need at the RNC, in my case, is less of self and more of everybody else.” Lees meer hier.

Herstel Giffords

Een week nadat ze werd neergeschoten gaat het beter met afgevaardigde Gabrielle Giffords. Giffords is van de beademing en ademt nu op eigen kracht. Lees meer hier.

Naast elkaar

Als een symbolisch gebaar wat moet leiden tot meer politieke samenwerking zeiden de Republikeinse senator Tom Coburn en de Democratische senator Charles Schumer dat ze naast elkaar zullen zitten tijdens de komende State of the Union van president Obama. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Afghanistan, Arizona, Democraten/Democratische partij/DNC, Gabrielle Giffords, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.