Kort Nieuws

Perry: “Race nog lang niet voorbij”

De gouverneur van Texas, Rick Perry, die na dat hij zelf uit de race om de Republikeinse presidentiële nominatie stapte zijn steun voor Newt Gingrich uit sprak zei afgelopen week dat de race om de Republikeinse nominatie “is still a long way from over.” Perry zei dat de overwinningen van Rick Santorum in Minnesota, Missouri en Colorado laten zien dat Republikeinse kiezers nog niet allemaal achter Mitt Romney scharen. “I think after the day before yesterday, the idea that we have settled on a candidate, it’s very clear that we haven’t”, aldus Perry tegenover CNN, na een ontmoeting met bloggers op de Conservative Political Action Conference (CPAC) in Washington D.C. Lees meer hier.

Pil compromis

Het Witte Huis komt na een week van felle protesten van onder andere katholieke bisschoppen en andere zeer religieuze groepen met een compromis over het verstrekken van anticonceptie vergoedingen voor vrouwen. Onder andere religieuze werkgevers, willen deze vergoeding, vanuit religieuze overwegingen, niet geven. Het compromis komt na felle protesten en de vergoeding voor anticonceptie, zoals opgenomen in de gezondheidswet van president Obama, zou nu alleen gelden voor ziekenhuizen en op universiteiten.

Opleggen

De Republikeinse presidentiële kandidaat Rick Santorum gaf tijdens zijn toespraak tijdens de Conservative Political Action Conference (CPAC) president Obama er fel van langs over de controverse die is ontstaan voor de vergoeding van anticonceptie middelen. “They believe rights come from government”, aldus Santorum omringt door zijn gezin. “The most important one they’ve been able to shove down the throats of the American public is the right to health care”, aldus Santorum. Lees meer hier.

Geen oorlog voor vrouwen

Rick Santorum herhaalde afgelopen week zijn uitspraak dat hij tegen het dienen van vrouwen in het Amerikaanse leger is. Dat wil zeggen dat vrouwen wel in het Amerikaanse leger mogen dienen, maar zich niet met gevechten en andere gevaarlijke operaties bezig moeten houden, omdat ze minder mentale capaciteiten hebben om met zware oorlogssituaties om te gaan en ze mannelijke militairen zouden kunnen afleiden van hun taken. “If you’re out there, for example, in a group, or just two people, and some people, because of women, have, as you know with respect to physical capabilities, they don’t have the same requirements that men do in the military, and may be in a position if someone is injured, has to be brought back”, aldus Santorum in een interview in het programma “The Situation Room” van CNN. Lees meer hier.

Kassa voor Santorum

Rick Santorum haalde afgelopen week in drie dagen 3 miljoen dollar op voor zijn campagne, aldus een tweet van zijn perswoordvoerder. De dag na zijn overwinningen in Missouri, Minnesota en Colorado maakte Santorum al bekend dat hij in 24 uur al 1 miljoen dollar had opgehaald en dat zijn website veelvuldig werd bezocht. Zijn campagne haalde online 800.000 dollar aan donaties op. Lees meer hier.

Romney populair

Het is wel verrassend, maar Mitt Romney is toch populair onder conservatieve Republikeinen. De voormalige gouverneur van Massachusetts won de zogenoemde straw poll tijdens de Conservative Political Action Conference (CPAC). Romney kreeg 38 procent van de uitgebrachte stemmen. Rick Santorum eindigde als tweede met 31 stemmen. Newt Gingrich kreeg 15 procent van de stemmen en Ron Paul kreeg 12 procent van de stemmen.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Campagne inkomsten, Defensie, Massachusetts, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Perry, Rick Santorum, Ron Paul, Texas en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.