Kort Nieuws

Rubio steunt Bush als running mate

De Republikeinse senator van Florida, Marco Rubio, die op de shortlist staat om de running mate van Mitt Romney te worden, maar heeft aangegeven niet beschiknaar te zijn, steunt Jeb Bush, de voormalige gouverneur van Florida, als vice-presidentskandidaat van Mitt Romney. Bush daarentegen zei onlangs dat hij Rubio graag ziet als de running mate van Romney, als hij wordt gevraagd. Lees meer hier.

Republikeinen communisten?

Kent u hem nog? Jon Huntsman. Jon wie? Oh ja, de voormalige gouverneur van Utah en ambassadeur in China die een kansloze poging ondernam om de Republikeinse nominatie te winnen. Huntsman maakte afgelopen week een vergelijking tussen de Republikeinse partij en Communistische partij in China als een “waxing philosophical” op het gebied van staatspolitiek. Huntsman maakte de vergelijking nadat hij niet was uitgenodigd door de afdeling van de Republikeinse partij in Florida voor een fundraiser nadat hij eerder met het idee had gespeeld om als onafhankelijke kandidaat of met een andere partij mee te doen aan de verkiezingen. Huntsman zei dat dit is “what they do in China on party matters if you talk off script”, volgens het politieke blog BuzzFeed. Lees meer hier.

Giuliani steunt Romney

De voormalige burgemeester van New York en eens rivaal van Mitt Romney, Rudy Giuliani, steunde afgelopen week de voormalige gouverneur van Massachusetts in de race om de Republikeinse nominatie. Giuliani zei dat hij geen kandidaat is om de running mate van Romney te worden. Giuliani zei tegenover Fox News dat Romney “got the resume and background for the job.” “I think he has an understanding of the economy that’s far deeper than the president and far deeper than most people, and I think he has the strength and toughness to handle foreign policy”, aldus Giuliani. Lees meer hier.

Paul gaat door tot conventie

De afgevaardigde van Texas, Ron Paul, stopt niet met zijn campagne om de Republikeinse nominatie, ook niet als Mitt Romney de benodigde 1144 gedelegeerden haalt die nodig zijn om de Republikeinse presidentiële nominatie te claimen. “If [tomorrow], Romney had the absolute number, I would probably continue in a modified way to maximize the number of delegates to go to the convention”, aldus Paul tegenover CNBC. Paul zei dat zijn supporters willen dat hij door gaat. Lees meer hier.

Bachmann: “Romney zal naar conservatieven luisteren”

De afgevaardigde van Minnesota en voormalige Republikeinse presidentiële kandidaat, Michele Bachmann, heeft nog niet officieel haar steun voor Mitt Romney uitgesproken, maar zei afgelopen week dat dit een kwestie van tijd is voordat ze dat doet. “I haven’t come out with an endorsement, but I have said that I want my voice to be a voice of unity and that’s my goal”, aldus Bachmann in een terview met het radioprogramma van Mike Huckabee. “It appears that our nominee is Mitt Romney and I will get behind that nominee.” Lees meer hier.

Russische dreiging?

Vice-president Joe Biden zei afgelopen week in een toespraak dat Mitt Romney een “Cold War mindset” heeft. Als reactie daarop maakten twee adviseurs van Mitt Romney op het gebied van nationale veiligheid een opmerking die ging over de dreiging van Sovjet Unie in de vorige eeuw. Voormalig minister van de Marine, John Lehman viel de regering Obama aan voor “withdrawing in leading the free world.” Lehman zei dat het beleid van president Obama leidt tot “huge new vulnerabilities” voor Amerika. “We are seeing the Soviets pushing into the Arctic with no response from us. In fact the only response from us is to announce the early retirement of the last remaining ice breaker”, aldus Lehman. “You know, Russia is another example where we give and Russia gets, and we get nothing in return. The United States abandoned its missile defense sites in Poland and Czechoslovakia, yet Russia does nothing but obstruct us, or efforts in Iran and Syria.” Lees meer hier.

Op campagne met potentiële running mate

Mitt Romney voerde recent campagne met potentiële running mates, zoals Marco Rubio, en al eerder waren Chris Christie, John McCain en Nikki Haley van de partij. En afgelopen week voerde Romney weer campagne met een potentiële running mate aan zijn zijde. Romney voerde campagne met de senator van New Hampshire, Kelly Ayotte, die eerder haar steun uitsprak voor Romney en wordt gezien als een rijzende ster binnen de Republikeinse partij. De kans dat Romney een vrouw als running mate kiest is onwaarschijnlijk omdat meteen de vergelijking met Sarah Palin zal worden gemaakt. Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in China, Jon Huntsman, Michele Bachmann, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, President Biden/Joe Biden, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Ron Paul, Sarah Palin en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.