Uitgelicht

• Vice-president Joe Biden zei afgelopen week in het programma “Meet the Press” van NBC dat hij “absolutely comfortable” is met idee om het homohuwelijk te legaliseren. “I just think that the good news is that as more and more Americans come to understand what this is all about, it is a simple proposition: Who do you love? Who do you love? And will you be loyal to the person who love?”, aldus Biden. Lees meer hier.

• In een email naar zijn supporters kondigde Rick Santorum officieel zijn steun voor Mitt Romney aan. “Above all else, we both agree that President Obama must be defeated”, aldus Santorum. “The task will not be easy. It will require all hands on deck if our nominee is to be victorious. Governor Romney will be that nominee and he has my endorsement and support to win this the most critical election of our lifetime.” Lees meer hier.
• Beide partijen in het Congres en het Witte Huis willen voorkomen dat de rente op studieleningen op 1 juli verdubbelt. Men wil de rente van 3,4 procent met een jaar verlengen, maar men verschilt over de mening waar men de 6 miljard dollar vandaan moet halen om dit te bekostigen. Lees meer hier.

• Steeds meer Amerikanen zijn voor de legalisering van het homohuwelijk. Volgens een peiling van Gallup vindt 50 procent van de Amerikanen dat het homohuwelijk gelegaliseerd moet worden, maar 48 procent is tegen. Lees meer hier.
• Vice-president Joe Biden zei afgelopen week dat acties die de regering Obama tegen Iran heeft ondernomen moten voorkomen dat het land een nucleair wapen (lees: atoombom) ontwikkelt. “When we took office, let me remind you, there was virtually no international pressure on Iran. We were the problem”, aldus Biden. “We were diplomatically isolated in the world, in the region, in Europe.” Lees meer hier.

• De inwoners van North Carolina stemde tegen het zogenoemde Amendment 1, dat er voor zorgt dat de staat in de grondwet opneemt dat “a marriage between one man and one woman is the only domestic legal union that shall be valid or recognized in this state.” Lees meer hier.
• De inwoners van Indiana stuurde in een voorverkiezing de Republikeinse senator Dick Lugar na 36 jaar in de Senaat, met pensioen. Lugar werd verslagen door de Republikein Richard Mourdock, die veel steun van de Tea Party beweging kreeg. Lees meer hier.
• Het Huis van Afgevaardigden, waar de Republikeinen de meerderheid hebben, nam afgelopen week een wet aan die de voorgenomen bezuinigingen bij het Pentagon, het ministerie van Defensie, terug draait. Geen enkele Democraat stemde voor het plan. Lees meer hier.
• De bijeenkomst van president Obama in het huis van Hollywood ster George Clooney heeft zo’n 15 miljoen dollar opgeleverd voor de campagnekas. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Defensie, Homohuwelijk, Huis van Afgevaardigden, Indiana, Iran, Joe Biden/Vice-president, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, North Carolina, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Verkiezingen Congres 2012 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.