Klinkende overwinning Romney

Mitt Romney heeft de voorverkiezingen in de staten Indiana, North Carolina en West Virginia gewonnen. De voormalige gouverneur van Massachusetts won de staten ruim van de andere kandidaat die nog mee doet, Ron Paul.

Dat Romney een klinkende overwinning zou halen stond van tevoren al vast. Na dat eerder Rick Santorum uit de race stapte en onlangs Newt Gingrich staat niets meer in de weg voor Romney om de gedelegeerden te verzamelen en op de Republikeinse conventie aangewezen te worden als de kandidaat die het op 6 november tegen president Obama gaat opnemen.

Romney kreeg in Indiana 65 procent van de stemmen en krijgt daarmee alle 27 gedelegeerden die er zijn te verdelen. Indiana heeft in totaal 46 gedelegeerden. Er worden er nog 16 verdeeld op de conventie in de staat en dan zijn er nog 3 gedelegeerden die officieel niet verplicht zijn om Romney te steunen, maar zullen dat wel doen. Ron Paul kreeg 16 procent van de stemmen, Rick Santorum kreeg 13 procent en 6 procent van de inwoners van Indiana stemde op Newt Gingrich.

Romney won ook de staat North Carolina ruim met 66 procent van de stemmen. Ron Paul eindigde als tweede met 11 procent van de stemmen, Rick Santorum als derde met 10 procent van de stemmen en Newt Gingrich eindige als laatste met 8 procent van de stemmen. De gedelegeerden gaan niet allemaal naar Romney. Romney krijgt 36 van de 52 gedelegeerden. Paul en Santorum krijgen er allebei 6 en Gingrich krijgt 4 gedelegeerden.

In West Virginia stemde maar liefst 70 procent van de inwoners op Mitt Romney. Rick Santorum eindige als tweede met 12 procent van de stemmen, Ron Paul kreeg 11 procent van de stemmen en Newt Gingrich kreeg 6 procent van de stemmen.

Maar de voorverkiezingen werden overschaduwd door een ander onderwerp. De inwoners van North Carolina konden in een referendum stemmen over een amendement op de grondwet dat het homohuwelijk officieel verbiedt. De inwoners van North Carolina stemde voor en binnenkort wordt in de grondwet van de staat opgenomen dat het huwelijk van twee mensen met hetzelfde geslacht verboden is.

Mitt Romney heeft nog niet de benodigde 1144 gedelegeerden om de Republikeinse nominatie definitief veilig te stellen. Maar het is een kwestie van tijd tot hij dat aantal bereikt. Romney heeft volgens CNN nu 904 gedelegeerden en heeft er dus nog 240 nodig. Ron Paul heeft 82 gedelegeerden, Rick Santorum heeft er 279 en Newt Gingrich heeft 145 gedelegeerden.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Homohuwelijk, Indiana, Mitt Romney, Newt Gingrich, Nieuws/Amerika/VS, North Carolina, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Rick Santorum, Ron Paul, West Virginia en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.