Obama op voorsprong

Het gaat niet goed met Mitt Romney in de peilingen. De voorsprong van president Obama op zijn Republikeinse rivaal loopt uit. Ook in de cruciale swing states als Ohio en Colorado ligt Obama voor.

Afgelopen week kwam daar nog meer slecht nieuws voor Romney bij. Hij kwam onder vuur te liggen van vanwege 47 procent uitspraken, maar uit een peiling van CNN/ORC International bleek dat Romney ook in zijn thuisstaat Michigan achter ligt op Obama. Romney werd geboren in Michigan en zijn vader was gouverneur van de staat die 16 kiesmannen oplevert.

Volgens de peiling zegt 52 procent van de ondervraagden dat ze op Obama zouden stemmen en 44 procent zegt dat ze op Romney zouden stemmen. In een eerder peiling van EPIC/MRA liet zien dat Obama voor ligt op Romney, 47 procent tegenover 37 procent.

Een peiling onder kiezers in swing states of battleground states, zoals deze staten ook wel worden aangeduid, laat zien dat Obama ook daar voor ligt op Romney. In Iowa, Colorado en Wisconsin doet Obama het beter dan Romney. Een peiling van NBC/Wall Street Journal/Marist laat zien dat Obama in zowel Wisconsin als Colorado vijf procent voor ligt op Romney. In Iowa heeft Obama een voorsprong van 8 procent op Romney, 50 procent tegen 42 procent. Lees meer hier en hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Colorado, Iowa, Michigan, Mitt Romney, Nieuws/Amerika/VS, Ohio, Peilingen, Wisconsin en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.