Kort Nieuws

Schietende president

President Obama wil strengere wapenwetgeving, maar hij zei afgelopen week dat hij de onrust van mensen die wapens hebben niet zal negeren. Hij heeft herhaaldelijk aangegeven dat hij het 2de amendement in de Grondwet respecteert en Obama verwees naar de jacht en andere tradities. Obama gaf aan dat hij op het presidentiële buitenverblijf Camp David, Maryland, vaak kleiduiven schiet. “Up at Camp David, we do skeet shooting all the time”, aldus Obama in een interview met The New Republic. Obama antwoordde op de vraag of hij ooit met een wapen had geschoten. Het Witte Huis gaf vervolgens de onderstaande foto vrij waar Obama kleiduiven schiet. Lees meer hier.

obamashooting

Hillary bedankt

President Obama zei afgelopen week in een gezamenlijk interview in het programma “60 t1largclintonMinutes” van CBS dat Hillary Clinton de geschiedenis in gaat “as one of the finest secretaries of state.” “The main thing is I just wanted to have a chance to publicly say ‘thank you'”, aldus Obama waarom hij het interview samen met Clinton wilde doen. “It has been a great collaboration over the last four years. I’m going to miss her, wish she was sticking around, but she has logged in so many miles I can’t begrudge her wanting to take it easy for a little bit”, aldus de president. Lees meer hier.

Clinton Super PAC

Hillary Clinton is nog maar net afgetreden als minister van Buitenlandse Zaken en nu is er al een Super PAC dat klaar staat om haar te helpen als ze besluit mee te doen aan de presidentsverkiezingen in 2016. Terwijl de groep, die “Ready for Hillary” heeft pas een website heeft over 3 weken heeft het al wel al het benodigde papierwerk ingevuld en overhandigd aan de Federal Election Commission (FEC). Lees meer hier.

Senaat steunt Kerry

De Senaat keurde de nominatie van John Kerry als de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken goed. De Senaat stemde met 94 stemmen voor en 3 stemmen tegen voor de benoeming van Kerry.

Half jaar

President Obama zei afgelopen week dat hij wil dat het wetsvoorstel ten aanzien van de immigratie hervorming voor de zomer wordt aangenomen door het Congres. Dus binnen een half jaar. “I’m hopeful that this can get done, and I don’t think that it should take many, many months”, aldus Obama in een interview met de het Spaanstalige nieuwsstation Telemundo. “I think this is something we should be able to get done certainly this year, and I’d like to see if we could get it done sooner, in the first half of the year if possible”, aldus Obama. Lees meer hier.

Gabrielle Giffords: “We moeten iets doen”

Gabrielle Giffords, die in 2011 in Tucson, Arizona, werd neergeschoten, maar de aanslag overleefde,  hield afgelopen week een kort betoog voor de commissie in de Senaat om iets aan het vuurwapengeweld te doen.

McCain neemt Hagel onder vuur

Senator John McCain uitte afgelopen week grote kritiek en opende het vuur op de johnmccainmedia_xl_toekomstige minister van Defensie, Chuck Hagel. Hagel werd ondervraagd door de senaatscommissie die gaat over zijn benoeming. McCain interrumpeerde Hagel veel en beschuldigde hem niet rechtstreeks antwoord te geven op zijn vragen. De ondervraging was opmerkelijk omdat McCain en Hagel jaren lang vrienden en collega’s waren. Dertien jaar geleden, toen McCain een presidentiële kandidaat was zei hij dat Chuck Hagel goed zou zijn als minister van Defensie. Maar nu 10 jaar later opende McCain het vuur op hem, onder andere over de extra troepen die naar Irak werden gestuurd, waar McCain tijdens zijn presidentiële campagne in 2008 zei dat hij wellicht 100 jaar in Irak zou blijven als dat nodig mocht zijn. Lees meer hier.

Positie NRA verandert

Het is niet zo dat de National Rifle Association (NRA) nu in eens voor strengere NRAwapenwetgeving is, maar de positie van de machtige en invloedrijke organisatie verandert wel. Veel van de tegenstanders van de NRA vragen zich af of de organisatie nog steeds zo machtig is als het ooit  was. Maar de leden van het Congres zijn bang dan als ze voor strengere wapenwetgeving of andere maatregelen stemmen dat ze daar een politieke prijs voor moeten betalen. De directeur van de NRA, David Keene, zei tegenover CNN dat de organisatie beslissingen neemt hoe ze hun geld en invloed aanwenden en waar en wanneer. Een lid van het bestuur van de NRA zei dat de organisatie zijn positie heeft veranderd ten aanzien van achtergrond checks. Men controleert dan of iemand bijvoorbeeld een crimineel verleden heeft. Lees meer hier.

Werkloosheid stijgt iets

In de maand januari kwamen er in Amerika 157.000 nieuwe banen bij, aldus het ministerie van Werkgelegenheid afgelopen week. Het werkloosheidspercentage steeg iets, van 7,8 procent naar 7,9 procent. Lees meer hier.

Zeven miljard

De kandidaten, de partijen en andere politieke groepen gaven tijdens de verkiezingen van money-story-top2012 in totaal 7 miljard dollar uit, een absoluut record, aldus de Federal Election Commission (FEC). “That’s not really unusual. They’re all record breaking”, aldus de voorzitster van de verkiezingscommissie, de FEC, Ellen Weintraub, afgelopen week tijdens een bijeenkomst. Het Center for Responsive Politics had voorspeld dat 6 miljard dollar zou worden uitgegeven, maar ze zaten er ‘slechts’ 1 miljard naast. Lees meer hier.

Brown doet niet mee

De voormalige Republikeinse senator Scott Brown die zijn zetel in de Senaat voor Massachusetts afgelopen november verloor aan Elizabeth Warren, doet niet mee aan de race om de zetel van John Kerry te veroveren. Brown zei: “I will not be a candidate for the United States Senate in the upcoming special election.” Die speciale verkiezing vindt plaats op 25 juni. Het gerucht gaat dat Brown in 2014 een poging wil gaan wagen om gouverneur van Massachusetts te worden. Lees meer hier.

Geen homo’s

De gouverneur van Texas, Rick Perry, zei afgelopen week dat hij tegen het feit is dat de GOP Presidential Hopeful Rick Perry Further Outlines His Economic PlanBoy Scouts of America (BSA) homoseksuelen wil toelaten. De BSA is “potentially discussing changing their longstanding national rules.” Maar volgens Perry zijn veranderingen helemaal niet nodig. “Scouting is about teaching a substantial amount of life lessons”, aldus de Texaanse gouverneur. “Sexuality is not one of them. It never has been; it doesn’t need to be.” Lees meer hier.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Campagne inkomsten, Defensie, Hillary Clinton, Immigratie, John Kerry, John McCain, Massachusetts, Nieuws/Amerika/VS, Rick Perry, Senaat, Vuurwapens, Wapenwetgeving en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.