Klaar voor Clinton

Het is twee maanden geleden dat Hillary Clinton stopte met haar baan als minister van Buitenlandse Zaken, maar de politieke wereld houdt haar nauwlettend in de gaten en de media spreken over elke beweging die ze maakt in aanloop naar de presidentsverkiezingen van 2016.

De Republikeinen hadden in 2008 veel onderzoek gedaan naar Clinton en hadden een groot dossier aangelegd over haar, er vanuit gaande dat zei de Democratische nominatie zou winnen. Maar veel van deze informatie werd niet gebruikt. En veel Republikeinse strategen zijn openlijk bezorgd over het feit dat Clinton wel eens mee zou kunnen doen in 2016, dus maken ze nu gebruik van de informatie die ze al hebben.

Groepen, zoals America Rising, een Super PAC, dat wordt geleidt door de voormalige clintoncampagnemanager van Mitt Romney, Matt Rhoades, lopen zich al warm. Het eerste doel is om te definiëren wat Clinton zoal heeft gezegd en hoe ze het zegt. Eén van de groepen legde aan CNN uit dat ze zich voorbereiden op de presidentiële campagne en dat ze in de komende maanden proberen te definiëren welke Democratische kandidaten mee zouden kunnen doen. Het doel is om van Clinton al een kandidaat te maken, voordat ze een campagneteam heeft. Zo hoopt men een voorsprong te hebben als Clinton daadwerkelijk besluit mee te doen. Lees meer hier.

Over Marco van den Doel

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Hillary Clinton, Nieuws/Amerika/VS, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.