Kort Nieuws

Militaire tegoeden worden betaald

Het Huis van Afgevaardigden stemde afgelopen week voor om de tegoeden die worden betaald aan nabestaanden van omgekomen militairen, ondanks de ‘government shutdown’, uit te betalen. Nabestaanden en familie krijgen van de Amerikaanse overheid geld voor de begrafenis en extra compensatie. Door de ‘shutdown’ dreigden familieleden deze tegoeden niet te ontvangen. Lees meer hier.

Tijdelijke verhoging schuldenplafond

De Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden kwamen afgelopen week met een 130224140115-capitol-dome-story-topvoorstel om tijdelijk het schuldenplafond te verhogen, zodat de overheid geld kan blijven lenen, en om tegelijkertijd een compromis te vinden om te zorgen dat de overheid weer open gaat en er dus een einde komt aan de ‘government shutdown.’ Na een vergadering met zijn Republikeinse collega’s zei de voorzitter van het Huis, John Boehner, dat de Republikeinen constructieve gesprekken willen met president Obama en de Democraten om te zorgen dat de uitgaven en staatsschuld worden terug gedrongen om te voorkomen dat de overheid niets meer kan betalen. Het Witte Huis heeft positief op het voorstel reageert, maar wil ook in het voorstel zien dat de overheid weer zo snel mogelijk open gaat en dat er niet over het ontmantelen van Obamacare wordt gesproken. Lees meer hier.

Blijven praten

Beide partijen hebben de afgelopen weken hun hakken in het zand gezet en de capitol22Republikeinen en de Democraten vechten over de opening van de overheid en het verhogen van het schuldenplafond, de debt ceiling. Beide partijen praten wel, maar niet met elkaar. Maar er lijkt nu toch toenadering te zijn, omdat zowel de Republikeinen als het Witte Huis beseffen dat er op zijn minst een oplossing moet komen voor het schuldenplafond dat op 17 oktober wordt bereikt, Als er geen verhoging komt, komt de Amerikaanse economie in gevaar en valt het hele financiële systeem wellicht om. Omdat dan de overheid niet open is en er niet meer geld geleend kan worden en er geen rente meer betaald kan worden. Een ‘government shutdown’ en geen verhoging van de debt ceiling kan verstrekkende gevolgen hebben. Lees meer hier.

Conservatieve Republikeinen op Values Voter Summit

De conservatieve Republikeinen en andere conservatieve georiënteerde mensen waren RNC-Logo1afgelopen week in Washington bij elkaar op de Value Voter Summit. Er werd gesproken over de ‘government shutdown’ en het schuldenplafond. De Value Voter Summit is een evenement dat gesponsord wordt door fiscale en sociaalconservatieve groepen en veel prominente conservatieve politici spraken op het evenement. Er was een hoog Tea Party gehalte met sprekers als afgevaardigde van Minnesota Michele Bachmann en Paul Ryan, afgevaardigde van Wisconsin. Ook de senator van Texas, Ted Cruz, de senator van Kentucky, Rand Paul en de senator van Florida, Marco Rubio spraken op de bijeenkomst. Tijdens de speech van Ted Cruz werd hij verschillende malen onderbroken door boze conservatieven die in het publiek zaten. Lees meer hier.

De toespraak van de senator van Texas, Ted Cruz

De toespraak van de senator van Kentucky, Rand Paul

De toesprak van de senator van Florida, Marco Rubio

Malala op bezoek

President Obama, Michelle Obama en Obama’s oudste dochter Malia ontvingen afgelopen naweek Malala Yousafzai in het Witte Huis. De 16 jarige Malala werd vorig jaar door de Taliban in Pakistan in haar hoofd geschoten toen ze van school op weg was naar huis. Malala is een voorvechtster van onderwijs voor meisjes en werd gezien als kanshebber om de Nobelprijs voor de Vrede te winnen. In een verklaring van het Witte Huis zei Obama dat “across the globe there are girls who will one day lead nations, if only we afford them the chance to choose their own destinies”, aldus de president. “Every continent, there are girls who will go on to change the world in ways we can only imagine, if only we allow them the freedom to dream.” Lees meer hier.

Tijdelijk open

Mount_Rushmore_National_MemorialOndanks de ‘government shutdown’ zijn sommige toeristische attracties afgelopen week weer open gegaan voor het publiek. De Grand Cayon in Arizona, Mount Rushmore in South Dakota en het Vrijheidsbeeld in New York zijn weer open. De kosten voor het open stellen van de nationale parken en monumenten worden door de staten gedragen, maar het is niet duidelijk hoe lang de staten de kosten zullen betalen.

Over Focus on America

Op deze website zijn wekelijks artikelen, video's, cartoons en nog veel meer te vinden over de Amerikaanse politiek. Je kunt je reactie achter laten of berichten delen via Facebook, Twitter, WhatsApp of per email. Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan of volg Focus on America op Facebook (FocusonAmerica.net), Twitter (@focusonamerica), LinkedIn (focusonamerica) of stuur voor meer informatie, presentaties en lezingen een email naar focusonamerica@hotmail.com.
Dit bericht werd geplaatst in Marco Rubio, Nieuws/Amerika/VS, Rand Paul, Republikeinen/Republikeinse partij/GOP/RNC, Staatsschuld, Ted Cruz en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.